Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 6. 2020,
9.28

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44

11

Natisni članek

Zavod za blagovne rezerve zaščitna oprema

Torek, 2. 6. 2020, 9.28

3 leta, 10 mesecev

Ključne številke o nabavi zaščitne opreme, ki jih morate poznati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,44

11

Zavod za blagovne rezerve | Foto STA

Foto: STA

Zavodu za blagovne rezerve so z včerajšnjim dnem prenehale pristojnosti za centralno nabavo zaščitne opreme. Slovenija je prek zavoda do konca maja dobavila za nekaj več kot 54 milijonov evrov zaščitne opreme. Vsa zaščitna oprema, ki jo je zavod naročil, prevzel in predal upravi za zaščito in reševanje, je bila strokovno preverjena in potrjena, so sporočili z zavoda.

Gemco
Trendi Zaščitna maska tudi kot modni dodatek?

Slovenija je prek zavoda za blagovne rezerve do 31. maja dobavila zaščitno opremo v skupni vrednosti 54.375.170,86 evra brez DDV. V času od 14. marca do 31. maja je zavod podpisal 64 pogodb v skupnem znesku 184.002.232,64 evra brez DDV, kar se nanaša na vse sklenjene pogodbe, tudi tiste, ki niso bile realizirane oziroma so bile stornirane.

Znesek aktualnih pogodb naročene zaščitne opreme na današnji dan pa znaša 89.003.939,85 evra brez DDV, pri čemer je treba upoštevati, da odprta naročila najverjetneje ne bodo realizirana v celoti, so v sporočilu za javnost zapisali na zavodu za blagovne rezerve. 

Koronavirus, maska, zaščita, oprema
Novice Razkrivamo, kaj piše v vladnem poročilu o nabavah zaščitne opreme #video
Ključni poudarki:

- 14. marca vlada za naročanje opreme pooblasti zavod za blagovne rezerve.
- Do 31. maja je sklenjenih 64 pogodb v skupnem znesku 184.002.232,64 evra brez DDV.
- Skupna vrednost dobavljene opreme je 54.375.170,86 evra.
- Znesek aktualnih pogodb znaša 89.003.939,85 evra.
- Od 2. junija bodo za dobavo odgovorni zdravstveni zavodi.
- Do 31. decembra 2020 mora zavod nadomestiti artikle varovalne opreme.

Dobava se vrača v prvotno stanje

Spomnimo, da je vlada 14. marca na podlagi državnega načrta zaščite in reševanja ob pojavu epidemije koronavirusa, sprejetega leta 2016, določila zavod za centralno nabavo zaščitne opreme za celotno Slovenijo. Skladišče v Rojah je v dani situaciji iz centralnega skladišča zaščitne in reševalne opreme postalo osrednji logistično-distribucijski center za zaščitna sredstva v državi. 

Vršilec dolžnosti zavoda Tomi Rumpf, se je ob koncu epidemije zahvalil vsem, ki so pomagali in doprinesli k temu, da smo premagali epidemiološko obdobje. | Foto: STA , Vršilec dolžnosti zavoda Tomi Rumpf, se je ob koncu epidemije zahvalil vsem, ki so pomagali in doprinesli k temu, da smo premagali epidemiološko obdobje. Foto: STA ,

"Včerajšnji prelet reaktivnih in turbopropelerskih letal v formaciji simbolizira uradni zaključek epidemije. V tem vidim priložnost, da se zahvalim sodelavcem na zavodu, osebju v zdravstvu, reševalcem, prostovoljcem in vsem drugim, ki so kakorkoli pomagali in doprinesli k temu, da smo skupaj premagali epidemiološko obdobje. Ni bilo enostavno, toda vesel sem, da smo to poglavje zaključili. Verjamem, da uspešno," je ob tem povedal Tomi Rumpf, vršilec dolžnost direktorja zavoda.

S tem se nabava zaščitne opreme vrača v prvotno stanje, ki je bilo pred razglasitvijo epidemije. Za nabavo zaščitne opreme bodo torej ponovno odgovorni posamezne bolnišnice, zdravstveni zavodi in druge zdravstvene institucije. Ob tem so sporočili, da mora do 31. decembra letos zavod nadomestiti artikle varovalne opreme, ki jih je z namenom zaščite ter preskrbe zdravstvenega in drugega osebja pri obvladovanju epidemije koronavirusa sprostil iz blagovnih rezerv ob začetku epidemije.

Brnik letalo zaščitna oprema
Novice V medijih nova razkritja o nabavah zaščitne opreme
Ne spreglejte