Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 4. 2014,
8.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 9. 4. 2014, 8.57

8 let

Kdaj se bomo med Koprom in Izolo končno lahko vozili skozi predor?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sanacija barvnega premaza v predoru Markovec bo zaključena predvidoma v tem mesecu, na vrsti je še dokončanje več manjših zaključnih gradbenih del v predoru.

V zvezi z razpisom za dokončanje del v predoru Markovec, ki je bil potreben po stečaju družbe Alpine Bau, je pravočasno prispelo sedem ponudb, za najugodnejšega pa je bil izbran konzorcij podjetij CVP inženiring, Grafist in Hipox s ponudbeno vrednostjo 1,38 milijona evrov brez DDV. Postopek oddaje del so pravnomočno zaključili, marca so sklenili pogodbo z izvajalcem del, sledi še uvedba izvajalca v delo, pri čemer je rok za dokončanje del 90 dni od uvedbe v delo, so pojasnili na Družbi za avtoceste v (Dars).

Kot dodajajo, gre za dokončanje raznih manjših zaključnih gradbenih del v predoru, prav tako je treba položiti pokrove in liti asfalt na hodnikih, pobarvati talne smerne črte in dokončati prometno opremo. Na vzhodnem in zahodnem platoju je potrebno položiti še inštalacijsko kanalizacijo in dokončati dela na spodnjem ustroju ter vso hortikulturo. Sanacija barvnega premaza v predoru, za katero je bil kot najugodnejši izvajalec izbran Map Trade iz Slovenske Bistrice (pogodbena vrednost del znaša slabih 836.000 evrov brez DDV), bo zaključena predvidoma še ta mesec.

Ocenjena investicijska vrednost projekta hitre ceste Koper - Izola in predora Markovec, ki med drugim vključuje projektiranje, odkup zemljišč in objektov, samo gradnjo in stroške nadzornega inženirja, vključno z elektro-strojno opremo in sofinanciranjem priključka do Izole, znaša 170 milijonov evrov. Če ne bo dodatnih zapletov, na Darsu načrtujejo, da bi bila dela na hitri cesti Koper - Izola in v predoru Markovec lahko zaključena do konca letošnjega leta.

Ne spreglejte