Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2008,
14.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 7. 2008, 14.30

8 let

Jelinčič za spremembo zakona o varnosti cestnega prometa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zmago Jelinčič SNS je predstavil pobudo za spremembo zakona o varnosti cestnega prometa, da bo prilagojen življenjskim razmeram slovenskih državljanov.

"Dejstvo je, da so spremembe, ki smo jih bili deležni ob novem zakonu o varnosti cestnega prometa, tako grozljive, da posegajo v človekove pravice in da pravzaprav gredo čez rob dobrega okusa, kaznovalne politike in funkcionalnosti kaznovanja glede na visoke kazni," je poudaril Jelinčič. Za odpravo omejitve hitrosti na avtocestah Kot je dejal, želijo po zgledu Nemčije najprej doseči odpravo hitrostne omejitve 130 kilometrov na uro na avtocestah. Po oceni prvaka SNS te hitrostne omejitve ne služijo ničemur razen plačevanju kazni, saj imamo dobre avtoceste, ki omogočajo varnejšo vožnjo, pa se vendarle hitrost niža in niža. Odvzem vozniškega dovoljenja v neskladju z ustavo V nadaljevanju je omenil odvzem vozniškega dovoljenja, ki je, kot je opozoril, v neskladju z ustavo. To je ustavno sodišče presodilo 29. maja in vendar se ni nič spremenilo. Gre za osebni in trajajoč omejevalni ukrep, s katerim se omejujejo človekove pravice in svoboščine, je zatrdil.

V 235. člen zakona naj se vnese nov odstavek

V imenu poslanske skupine SNS je Jelinčič vlado tudi pozval, da v 235. člen zakona, ki predpisuje primere prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja na podlagi izrečenih kazenskih točk, vnese nov odstavek, da bo prenehanje vozniškega dovoljenja veljalo le za tisto kategorijo vozil, pri kateri je bil storjen prekršek.

Globe naj se znižajo Jelinčič je še pozval vlado, da zniža vse predpisane globe in kazenske točke na polovico. Predpisane globe so povečini nesorazmerne z življenjskim standardom državljanov.

Jelinčič: Uvajamo policijsko državo

"Statistika namreč nedvomno dokazuje, da uvajamo policijsko državo, saj povečanje predpisanih glob ne pripomore k večji varnosti v cestnem prometu. Država hoče na ta način prikriti v prvi vrsti nedelavnost in lenobo policistov in polniti proračun," je še poudaril Jelinčič. Če omenjena pobuda ne bo sprejeta, bo SNS po Jelinčičevih besedah takoj v začetku naslednjega mandata vložila predlog sprememb zakona o varnosti cestnega prometa.

Ne spreglejte