Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 4. 2022,
19.17

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,20

6

Ukrajina ZDA Slovenija Antony Blinken Janez Janša Janez Janša

Natisni članek

Četrtek, 21. 4. 2022, 19.17

2 leti, 3 mesece

Janša in Blinken poudarila pomen nadaljnje podpore Ukrajini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,20

6

Antony Blinken | Foto Reuters

Foto: Reuters

Premier Janez Janša in ameriški državni sekretar Antony Blinken sta v današnjem telefonskem pogovoru poudarila, da je treba še naprej podpirati suverenost Ukrajine in njeno ozemeljsko celovitost z močno varnostno podporo, so sporočili iz premierjevega kabineta.

Kot so še zapisali, sta Janša in Blinken obsodila grozodejstva ruskih sil v neizzvani in neupravičeni vojni proti Ukrajini ter poudarila, da je treba od Moskve terjati odgovornost.

Blinken se je Sloveniji zahvalil za njeno jasno podporo ukrajinski suverenosti in ozemeljski celovitosti, so navedli na ameriškem zunanjem ministrstvu.

Vladimir Putin
Novice Putin: Niti muha ne sme priti ven #vŽivo

V Janševem kabinetu so dodali, da se je Blinken premierju zahvalil tudi za aktivno vlogo Slovenije pri iskanju učinkovitih rešitev za pomoč Ukrajini ter zagotavljanje miru na kontinentu.

Predsednik vlade pa se je Blinknu zahvalil za strateško pomembno vlogo ZDA pri zagotavljanju varnosti evropskih članic zveze Nato ter diplomatske, humanitarne in obrambne napore za pomoč Ukrajini.

Sogovornika sta poleg tega razpravljala o kandidaturi Slovenije za nestalno članico Varnostnega sveta Združenih narodov za obdobje 2024-2025. Ameriški državni sekretar je ponovil prepričanje ZDA, da je Slovenija zelo primerna kandidatka, ki bi ob izvolitvi verodostojno prispevala k ohranjanju mednarodnega miru in varnosti, so sporočili iz Janševega kabineta.

Ne spreglejte