Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 3. 2008,
17.05

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 20. 3. 2008, 17.05

8 let, 6 mesecev

Izolski sosvet za varnostne zadeve za večjo varnost v Gavioliju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Člani sosveta za varnostne zadeve občine Izola so spregovorili o sobotnem dogajanju v Gavioliju, ko je policija zaradi prevelike množice ljudi izpraznila diskoteko.

Nekaj članov sosveta je predlagalo, da bi diskoteko zaprli, a so sklenili, naj skuša organizator do naslednje prireditve zagotoviti vse potrebne varnostne ukrepe.

Zagotoviti je treba števec obiskovalcevMed varnostnimi ukrepi, ki naj jih organizator prireditev v Gavioliju zagotoviti do naslednje prireditve (29. marca), je števec obiskovalcev (da bo razvidno, kdaj so karte razprodane), omogočil naj bi nakup kart preko interneta in reševalno vozilo z zdravstveno ekipo, so v sporočilu za javnost zapisali na izolski občini.

Poskrbeti je treba tudi za dodatno čistočo Organizator mora zagotoviti večjo varnost predvsem na glavnem vhodu diskoteke ter na stranskih izhodih za lažji pretok množice obiskovalcev. Poskrbeti mora tudi za dodatno čistočo, s pomočjo lokalnih inšpektorskih služb pa zagotoviti varnost na območju pod Belvederjem, kjer se obiskovalci diskoteke navadno zberejo na t.i. afterpartyju, so še zapisali.

Izboljšati se mora sodelovanje med varnostno službo, policijo in organizatorjem V sporočilu za javnost so tudi navedli, da je tržna inšpektorica Ana Memon napovedala, da je že v pripravi nov pravilnik, ki bo natanko določal število oseb, ki jih diskoteka lahko sprejme. Komandir policijske postaje Izola Zdenko Deželak pa je na seji dejal, da so se pri dvourni intervenciji policisti soočili z različnimi težavami, predvsem pri izpraznitvi prostora pred in v zabavišču, čemur naj bi botrovala velika gneča, so zapisali. V prihodnje bi moralo sodelovanje med varnostno službo, policijo in organizatorjem po njegovem mnenju postati bolj trdno in predvsem vzajemno, saj bi s tem zagotovili večjo varnost obiskovalcev.

Krajevne skupnosti: Veljalo bi razmisliti o zaprtju Ambasade

Po mnenju nekaterih predstavnikov krajevnih skupnosti pa mesto od dejavnosti Ambasade Gavioli nima večje koristi, zato bi veljalo razmisliti o njenem zaprtju. Predstojnik občinskega inšpektorata meni, da se je situacija v zadnjih treh letih vidno izboljšala in da je za varnost, parkiranje, potek prometa in čistočo zadovoljivo in primerno poskrbljeno. Na območju pod Belvederjem pa je po njegovih besedah predvidena postavitev cestnih zapor, ki so še posebno potrebne v času poletne turistične sezone, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Grad: O zaprtju je treba razmisliti in najti druge rešitve Podžupan Darko Grad meni, da je pred odločitvijo o dokončnem zaprtju diskoteke potrebno še nekoliko razmisliti in poiskati še druge rešitve, saj se je sodobnim pojavom in vrstam zabave, ki vlada dandanes med mladimi, nemogoče izogniti. Kot so še navedli v sporočilu za javnost, je Grad poudaril, da si morajo vse pristojne službe prizadevati zagotoviti strožji nadzor in korektno poslovanje diskoteke in tako preprečiti nastanek hujših kršitev ali nezgod.

Ne spreglejte