Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Sreda,
1. 10. 2014,
11.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 10. 2014, 11.57

8 let

Incident na soočenju: Boris Popovič zaradi fizičnega napada klical policijo (video)

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sinoči se je po soočenju županskih kandidatov v portoroškem hotelu Slovenija zgodil incident, zaradi katerega je morala posredovati policija.

Poklical jo je koprski župan Boris Popovič, ki je pozneje izjavil, da so se on, njegova žena Eva in njegov sin Nik, pa tudi drugi zagovorniki njegovih dveh strank (Koper je naš in Slovenija za vedno), počutili ogrožene, češ da jih je nekaj "telesnih stražarjev" fizično odrivalo in jim grozilo, v Delu piše Boris Šuligoj.

Boris Popovič in več njegovih zagovornikov so za dogodek obtožili podjetnika Vejsila Hota, ki pa je očitke zavrnil in skupaj s pričami zatrdil, da je bil daleč stran od župana Popoviča. To je potrdila tudi piranska podžupanja Meira Hot (sicer nečakinja Vejsila Hota), ki je menila, da je bila le običajna gneča pri izhodu iz dvorane in da so Popovič in njegovi zagovorniki dogodek uprizorili, kar je potrdilo še več prič.

Popovič kričal na novinarje O tem, da so bili "telesni stražarji" po soočenju, na katerega sta bila vabljena po dva kandidata iz vsake obalne občine, nasilni, je potrdilo več ljudi, ki so zatrdili, da so s pritiskanjem na ljudi nalašč povzročili nenavadno gnečo ob izhodu iz dvorane. Eva Popovič je povedala, da jo je bilo strah za sina, slišati je bilo grožnje in celo besedo bomba. Boris Popovič pa, da je neki drug varnostnik preprečil fizični napad nanj.

Ko so novinarji Popoviču omenili, kaj pravijo tisti, ki jih je obsojal načrtovanega napada nanj in njegove somišljenike, je vzrojil in kričal, da so vsi novinarji isti, da se bojijo povedati resnico.

Predvolilna kampanja je dosegla vrelišče tudi v Ajdovščini. Na ponedeljkovem soočenju županskih kandidatov sta si aktualni župan Marjan Poljšak in izzivalec Tino Mamić izmenjala kar nekaj nizkih udarcev. Poljšak se z Mamićem zaradi ocen o korupciji v občini ne rokuje več, piše portal regionalgoriska.si.

Ne spreglejte