Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 7. 2008,
21.30

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 18. 7. 2008, 21.30

8 let, 5 mesecev

Germovšek: Podobnik naj odstavi vodstvo DTP ali odstopi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Predsednik bovške popotresne komisije Siniša Germovšek je ponovno pozval ministra za okolje in prostor Janeza Podobnika, naj odstavi vodstvo Državne tehnične pisarne (DTP) ali odstopi.

S tem se je odzval na Podobnikove besede, da imata z Germovškom pač različne poglede na popotresno obnovo Posočja.

Kot je znano, je Germovšek (nekdanji bovški župan) v torek javno pozval Podobnika k odstopu, ker ni odstavil vodstva DTP, ki je po njegovem mnenju odgovorno za kazniva dejanja in ogromno škodo, ki je nastala zaradi predrage, slabe in strokovno zgrešene popotresne obnove Posočja. Okoljski minister je v sredo dejal, da ne namerava odstopiti, prav tako se ni strinjal s kritičnim pogledom na delo DTP.

Germovšek: DTP je vpletena v kriminalne posle

"Nisem pričakoval takšnega sprenevedanja! Ministra Podobnika nisem vprašal za mnenje ali komentar, temveč sem mu 12. aprila poslal zahtevo po zamenjavi celotnega vodstva državne tehnične pisarne! Zahtevi sem priložil dokaze o vpletenosti državne tehnične pisarne v kriminalne posle. Minister Podobnik pa nič!," je ogorčen Germovšek.

"Dolžnost ministra je, da ukrepa" "Pričakoval sem in še vedno pričakujem, da odgovori na mojo z dokazi podprto zahtevo, da osebe, ki so sodelovale v nečednih poslih, ne morejo ostati na svojih položajih in morebiti nadaljevati s takšnim početjem! Dolžnost ministra je, da ukrepa ali pa argumentirano zavrne predložene dokaze kot nezadostne za ukrepanje," je Germovšek še zapisal v današnjem sporočilu za javnost.

Ne spreglejte