Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2024,
19.34

Osveženo pred

4 ure, 53 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Natisni članek

OVIRANtlon

Ponedeljek, 16. 9. 2024, 19.34

4 ure, 53 minut

Evropski teden mobilnosti s tradicionalnim OVIRANtlonom #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02

V Ljubljani so danes obiskovalke in obiskovalci na že tradicionalnem OVIRANtlonu spoznali izzive, s katerimi se vsakodnevno soočajo gibalno ovirani, slepi, slabovidni in gluhi. 

Na Kongresnem trgu so mimoidoči med 10. in 17. uro lahko preizkusili, kakšne prepreke morajo vsak dan premagovati ljudje z različnimi ovirami.

Mladi in stari so se soočili z različnimi sklopi ovir, preizkusili pa so se tudi v uporabi javnega avtobusa LPP. Z invalidskimi vozički so se zapeljali po poligonu, sestavljenem iz različno strmih klančin, in po neprimernih rešetkah pri vhodu v manjši prostor. V drugih dveh sklopih pa so svoje ovire in težave predstavili slepi in slabovidni ter gluhi in naglušni. 

Fotogalerija
1
 / 11

OVIRANtlon poteka v okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki letos poteka pod sloganom "Udoben javni prostor – za vse". Dogodek pri nas organizira Svet za odpravljanje arhitekturnih in komunikacijskih ovir Mestne občine Ljubljana s pomočjo Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije, Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine, Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije ter Javnega podjetja LPP. 

V torek se OVIRANtlon seli na Bled, kjer se bodo mimoidoči na jezerski promenadi prav tako lahko preizkusili na poligonu s tremi tipi ovir. 

 

Ne spreglejte