SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Eskimska vas letos na kranjskogorskem smučišču

3

termometer

Na smučišču v Kranjski Gori od prejšnjega tedna obratuje eskimska vas, ki je v minulih štirih letih gostovala na Krvavcu, v tej zimi pa je relativno pozno odprla svoja vrata.

Eskimska vas je v minulih štirih letih na Krvavcu dosegla dober uspeh, lani so organizatorji našteli več kot 400 nočitev in 5000 obiskovalcev. Letos pa se je eskimska vas preselila v Kranjsko Goro, katere prednost je zlasti lažji dostop in veliko število tujih gostov. Vendar pa je letošnja eskimska vas v primerjavi s preteklim letom bolj okrnjena. Zaradi pomanjkanja snega namreč organizatorji niso mogli "sezidati" snežnega hotela oziroma apartmajev, temveč le iglu bar in restavracijo.

V restavraciji lahko sedi 40 gostov, ki se lahko okrepčajo s kranjsko klobaso Urejeni iglu je premera osem krat šest metrov, sprejme pa lahko do 80 ljudi, medtem ko v restavraciji lahko sedi 40 gostov, ki jih postrežejo s kranjsko klobaso. Pred iglu barom so uredili tudi snežno teraso, kjer lahko gostje posedijo in spijejo kakšen napitek. Restavracija in bar sta odprta v času obratovanja smučišča in v času nočne smuke, je povedal vodja Eskimske vasi Matej Voros in dodal, da bo vas delovala vse dokler bodo vremenske razmere to dopuščale.

Temperatura zraka v iglujih je med nič in štirimi stopinjami Celzija Prvotno so sicer eskimsko vas, v kateri izgradnja igluja stane okrog 25.000 evrov, želeli urediti že decembra in jo odpreti do božično-novoletnim praznikov, vendar so jim zagodle visoke temperature in pomanjkanje snega. Januarja pa je ekipi desetih ljudi v dobrem tednu dni vendarle uspelo urediti oba igluja, njuno notranjost in teraso. Vas so zgradili s pomočjo posebnih kalupov, temperatura zraka v iglujih pa je med nič in štirimi stopnjami Celzija.

Ker je zaradi slabih vremenskih razmer vas manjša kot pretekla leta in prenočevanja v iglujih ne morejo ponuditi, so se osredotočili na kulinarično ponudbo, osrednji letošnji produkt, ki ga nudijo, pa je eskimska avantura. Gre za triurni program, sestavljen iz krpljanja, animacije in pojedine v eskimski vasi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin