Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 3. 2008,
15.37

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 3. 2008, 15.37

8 let, 6 mesecev

Erjavec: Volilni program DeSUS je že pripravljen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Predsednik DeSUS Karl Erjavec je na novinarski konferenci dejal, da so v stranki volilni program že pripravili, sedaj pa čakajo, da ga podpre še strankin svet.

Bistveni poudarki programa bodo zavzemanje za boljši položaj upokojencev, proti novi pokojninski reformi, za ohranitev javnega zdravstva in za prenos lastnine Kada na Zpiz. "Državna podjetja naj se še ne prodajo" V DeSUS se bodo tudi v prihodnje zavzemali, da se državna podjetja še ne prodajo, je dejal Erjavec. Poleg omenjenega pa bi država morala še naprej zagotavljati sredstva za javne domove za starejše. V DeSUS sicer podpirajo javno-zasebno partnerstvo v javnih domovih, vendar menijo, da morajo obstajati tudi v celoti javni domovi, saj bi sicer lahko cene storitev preveč narasle.

Na volitvah pričakujejo dober rezultat O tem, kdo bo vodil kampanjo, se v DeSUS še niso odločili. "Zagotovo pa to ne bo neka tuja agencija," je pojasnil Erjavec. Kot je dejal, je iz zadnjih javnomnenjskih raziskav videti, da se podpora DeSUS povečuje, zato pričakujejo na volitvah dober rezultat.

Po Erjavčevih besedah je DeSUS trenutno edina stranka, ki je zares socialno občutljiva.

Ne spreglejte