Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 9. 2020,
6.06

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

1

Natisni članek

vremenska napoved vreme

Ponedeljek, 28. 9. 2020, 6.06

3 leta, 6 mesecev

Na Kredarici že skoraj pol metra snega, na Vršiču zimske razmere #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

1

Danes bo pretežno oblačno, občasno bo še deževalo, do večera pa bo dež povsod ponehal. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 17 stopinj Celzija. Na Kredarici je medtem zapadlo že 45 centimetrov snega, povsem zimske razmere so tudi na Vršiču.

Na Kredarici je po podatkih Agencije za okolje (Arso) čez noč zapadlo še 26 centimetrov snega, skupna snežna odeja tako meri že 45 centimetrov, piše stran Vreme 24/7.

Po podatkih Arsa je na Kredarici čez noč zapadlo še 26 centimetrov snega, skupna snežna odeja tako meri že 45...

Posted by Vreme 24/7 on Sunday, 27 September 2020

Na Vršiču že obvezna zimska oprema

Povsem zimske razmere pa danes veljajo na Vršiču, kjer se po informacijah Policijske uprave Kranj sneg oprijema vozišča. Kot so sporočili, bo zato zimska služba izvedla pluženje, na tem območju je obvezna zimska oprema, sicer pa odsvetujejo uporabo gorskega prelaza, navaja STA. 

Vršič | Foto: PU Kranj Foto: PU Kranj

Vršič | Foto: PU Kranj Foto: PU Kranj

Jutri bo sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, ob morju okoli 12, najvišje dnevne od 14 do 19 stopinj Celzija, piše na spletnih straneh agencije za okolje (Arso).

Več o vremenu po Sloveniji preberite na vreme.siol.net.

V sredo bo delno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. V četrtek bo na vzhodu še delno jasno, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

V Piranu se je oglasila sirena

Regijski center za obveščanje Koper je zaradi visokega plimovanja morja in močnega vetra v Piranu danes malo čez osem sprožil sireno javnega alarmiranja.

Zaradi visokega plimovanja poplavilo obalo v Rovinju in Poreču

Zaradi močnega zahodnega vetra in plimovanja je poplavilo obalo v Rovinju in Poreču, danes poročajo hrvaški mediji. Na območju Reke je najvišji val dosegel približno 1,3 metra, so potrdili v hrvaškem hidrografskem inštitutu.

Hrvaško Istro je v petek zajelo jesensko vreme z občutno nižjimi temperaturami kot doslej, obilnim deževjem, grmenjem in vetrom. Visoki valovi so danes poplavili parkirišče ob obali v Rovinju, morje je prevračalo parkirane motorje in skuterje, poroča puljski časnik Glas Istre na svoji spletni strani. Nekateri očividci iz Rovinja in Poreča so na Twitterju objavili videoposnetke, na katerih je videti poplavljeno obalo v teh dveh priljubljenih hrvaških turističnih mestih.

Na območju Dubrovnika so bili minulo noč visoki valovi, najvišji med njimi so dosegli 8,5 metrov, je za regionalno televizijo N1 povedal Srđan Čupić iz hrvaškega hidrografskegainštituta. Doslej najvišje valove so na območju Dubrovnika zabeležili novembra lani, ko so presegli 10,8 metra.

V večjem delu Hrvaške je minulo noč močno deževalo, posebej ob obali. Zaradi neurja so zaprte številne ladijske povezave s hrvaškimi otoki. Težave so tudi v cestnem prometu zaradi vode na cestiščih, ki je posledica občasnih nalivov, je sporočil hrvaški avtoklub (Hak). (STA)

 

Ne spreglejte