SiolNET. Novice Slovenija
8,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hudo neurje na vzhodu države: poplavilo zdravstvene domove in ceste #video

8,13

termometer

poletje, nevihta | Zaradi obilnega dežja ponekod na vzhodu države poplavlja. | Foto: Getty Images
Zaradi obilnega dežja ponekod na vzhodu države poplavlja. Foto: Getty Images

Močno neurje je danes popoldne in zvečer zajelo predvsem vzhodni del države. V številnih občinah so morali posredovati gasilci, saj so meteorne vode poplavile cestišča, zamašile obcestne jaške in poplavile stanovanjske objekte. Med drugim so gasilci vodo črpali iz zdravstvenih domov v Križevcih pri Ljutomeru in Slovenski Bistrici.

Jugovzhodno od Celja je danes popoldne nastala izrazita nevihtna celica, ki je povzročila krajevno močne nalive, ponekod je padala tudi toča, poročanje Regijskega centra za obveščanje Celje povzema STA.

Prebivalci Štajerske so na strani Neurje.si na družbenem omrežju Facebook objavljali tudi fotografije in videoposnetke iz svojih domačih krajev. Vremenske nevšečnosti so med drugim imeli tudi na Goričkem, od koder so na družbenem omrežju objavili naslednje fotografije.

V videoposnetku spodaj, ki je bil prav tako objavljen na strani Neurje.si na družbenem omrežju Facebook, si lahko ogledate, kako je bilo v popoldanskih urah na štajerski avtocesti v delu med Slovensko Bistrico in Celjem.

Ponekod že poplave, posredovali so gasilci

Meteorne vode so poplavile cestišča in nekaj objektov v občini Cankova. Dež je zalil tudi vozišče regionalne ceste v naselju Dolnja Prekopa v občini Kostanjevica na Krki. Gasilci so morali tam očistiti odtočne jaške in vozišče. Pri čiščenju cestišč so posredovali še v Rogaševcih, poroča STA.

V Križevcih pri Ljutomeru in Slovenski Bistrici so morali gasilci po neurju vodo črpati iz tamkajšnjih zdravstvenih domov. Iz stanovanjskih objektov so vodo črpali v Krškem, Radljah ob Dravi, Slovenski Bistrici, Šentjerneju, na Polzeli, v Ormožu in občini Muta. Pri čiščenju kletnih prostorov, ulic in parkirišč so posredovali tudi v Novem mestu.

Zaradi udara stele je v Breznu v občini Podvleka v stanovanjskem objektu zagorela elektroomarica, podrto drevje pa so morali odstranjevali v Novem mestu in naselju Brege v Krškem.

Padavine se bodo občasno pojavljale tudi v ponedeljek, več dežja bo v vzhodnem delu Slovenije. | Foto: Getty Images Padavine se bodo občasno pojavljale tudi v ponedeljek, več dežja bo v vzhodnem delu Slovenije. Foto: Getty Images

Tudi noč bo deževna

Zvečer se bodo še pojavljale krajevne nevihte, a bodo ponoči ponehale, napovedujejo na agenciji za okolje (Arso). V ponedeljek bo oblačno, občasno bo deževalo, več dežja bo v vzhodni Sloveniji. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, ob morju okoli 18 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22 stopinj Celzija.

Na Arsu prav tako svarijo, da lahko ob krajevnih nalivih ponoči močno narastejo posamezni hudourniški vodotoki in manjše reke, pri čemer je mogoče razlivanje. Vodnatost se bo v prihodnjih dneh povečala po vsej državi. Za severovzhod države so za danes in ponedeljek razglasili nevarnost razlivanja rek, nevarnost poplav pa za Prekmurje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 17
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin