Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 6. 2013,
17.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 9. 6. 2013, 17.22

8 let

Danes v Danes: "Zdravniki imajo dovolj – korupcije, kraje in posrednikov"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V informativni oddaji Danes med drugim o anomalijah v zdravstvenem sistemu, parlamentarni preiskovalni komisiji za sporne posle, Tešu 6, premetenih oglaševalcih, ki izkoriščajo dvig DDV-ja ...

Zdravniki imajo dovolj. In to korupcije, kraje davkoplačevalskega denarja in posrednikov, ki so se prisesali na javna naročila. Anomalije zdravstvenega sistema se kažejo že pri družinskih oziroma splošnih zdravnikih. Zdravstvena oskrba bolnikov je zaradi premalo zdravnikov resno ogrožena, varnost bolnikov je na najnižji ravni, opozarjajo zdravniki.

Parlamentarna preiskovalna komisija, ki preiskuje sporne posle in podeljevanje posojil v državnih bankah, bo prek sodišča zahtevala podroben poimenski seznam prejemnikov posojil, obrestnih mer, zavarovanj in ročnosti posojil, ki so jih odobrili v NLB, NKBM in Abanki. Pa tudi seznam, komu so v zadnjih 20 letih banke odpisale posojila v višini nad 100 tisoč evrov. No, mi smo ta dokument pridobili in zdaj vam bomo pokazali drobovje našega bančnega sistema. Izviren dokument Banke Slovenije namreč razkriva izjemno slabo bančno stanje.

V najdražjem projektu v zgodovini Slovenije, gradnji Teša 6, naj bi bili davkoplačevalci po podatkih, ki smo jih prejeli iz zaupnih virov, oškodovani za dve milijardi evrov. Projekt naj bi na ta znesek podražila nova 340 milijonov vredna investicija priklopa. Današnje aretacije in hišne preiskave pri nekdanjem direktorju Urošu Rotniku in domnevno Ivanu Pušniku iz velenjskega premogovnika so le pika na i lanskim, ko so Rotnika osumili sklenitve škodljive pogodbe s francoskim Alstomom.

Potrošniki so spet na tankem ledu. Premeteni oglaševalci jih zdaj poskušajo premamiti z oglasi, naj kupijo avto pred prvim julijem – takrat se bo namreč dvignil DDV. Avtomobile bomo od julija kupovali za dva odstotka dražje, seveda pa bomo ves dvig davka v tej panogi plačali potrošniki.

Ne spreglejte