Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 10. 2013,
18.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 9. 10. 2013, 18.44

8 let

Danes v Danes: Zakaj država razlikuje med državljani?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V informativni oddaji Danes o črnih gradnjah v Bohinju in razlikah, ki jih dela država, o davčnih inšpektorjih, ki zapirajo lokale, o tesni sodelavki Zorana Jankovića in o drugih političnih prepirih.

Razkrivamo: Antonu Urhu, nekdaj poslancu stranke DeSUS, je v Bohinju uspelo legalizirati svojo črno gradnjo. Pogrom nad hišami in kmetijskimi objekti manj vplivnih domačinov pa se nadaljuje. Pristojni minister Samo Omerzel, ki smo ga zaman iskali za odgovor na vprašanje, zakaj država razlikuje med državljani, je v tujini, medtem ko Bohinjci vsak dan v strahu čakajo, kdaj se bodo nad njihove domove spet zgrnili bagri. Medtem ko v Bohinju trepetajo pred pogromom nad njihovim imetjem, gostinci zadržujejo dih pred davčnimi inšpektorji. Ti preiskujejo in celo prvič do zdaj zapirajo lokale po vsej državi, danes so v Mariboru zaprli slaščičarno, v Ljubljani dve piceriji, na Koroškem bife. Triki gostincev so različni: ne izdajajo računov, jih kopirajo, izdajajo nepopolne račune. Še en politični prepir v slogu, kdo bo koga. Janševa SDS sumi, da je nekdo priredil zapisnik sestanka med Ljubljano in vlado, zato bodo tožilstvu, policiji in Nacionalnemu preiskovalnemu uradu prijavili kaznivo dejanje ponarejanja listin. Pozitivna Slovenija, iz katere prihajata tako ljubljanski župan kot predsednica vlade, pa: "ne mi, temveč SDS zavaja in uporablja ponarejen dokument".

Nacionalni preiskovalni urad je ovadil tesno sodelavko ljubljanskega župana Jankovića, Jožko Hegler, direktorico mestne uprave. In razlog? Kot nekdanja vodja mestnega stanovanjskega sklada je družbi iz Liechtesteina nakazala 650 tisoč evrov. Šlo naj bi za fiktivno pogodbo o svetovanju pri nakupu večjega števila stanovanj.

V oddaji Danes tudi o tem, da je finančni minister Čufer spet postregel z novo, višjo številko, koliko denarja bomo z novim letom potrebovali za pokritje obveznosti, ki si jih je država nakopala z zadolževanjem. Znesek se je povzpel že na slabih pet milijard, natančneje štiri milijarde in 800 tisoč evrov bomo morali do oktobra zbrati za vračilo dolga.

Ne spreglejte