Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 9. 2013,
18.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 17. 9. 2013, 18.39

7 let, 12 mesecev

Danes v Danes: Kako se je odrezala vlada Alenke Bratušek?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V oddaji Danes o delavski iniciativi v Novolesu, Alenki Bratušek in Zoranu Jankoviću, interpelaciji ministra Uroša Čuferja, razširjenosti pitja alkohola med slovenskimi otroki in filmski snubitvi.

Med Slovenci še plamtita optimizem in enotnost. Odpuščeni delavci iz Novolesa v Straži pri Novem mestu, ki je nekoč slovel kot ena od najpomembnejših lesnopredelovalnih tovarn na območju nekdanje Jugoslavije, so pljunili v roke in sklenili, da bodo tovarno, ki je dajala kruh več tisoč domačinom, spet postavili na noge.

Medtem ko se ljudje na vse kriplje trudijo preživeti, pa se vladi Alenke Bratušek izteka prvo polletje. Kaj pa je v tem obdobju izpolnila izmed vseh danih obljub? Že prihodnje leto za tekoče financiranje, pokritje obveznosti in plače javnih uslužbencev potrebuje tri milijarde evrov – kako nam torej kaže?

Več odločnosti kot pri reševanju države pa je premierka pokazala pri napovedi svoje kandidature za predsednico Pozitivne Slovenije. S tem se je podala v odločilno bitko na odprti fronti s svojim mentorjem, morebitnim rivalom in zamrznjenim predsednikom Zoranom Jankovićem.

Ali se bo za predsedniški naziv v Pozitivni Sloveniji potegoval tudi ustanovitelj stranke, ljubljanski župan Zoran Janković, še vedno ostaja uganka. Ta je Bratuškovi sicer čestital za kandidaturo, a je na vprašanje, ali bo kandidiral tudi sam, odgovoril precej ... Politično. Torej brez jasnega DA ali NE.

Finančnega ministra Uroša Čuferja pa očitno čaka prva interpelacija v tej vladi. Zaradi razrešitve poslanca SDS Andreja Širclja z mesta neizvršnega direktorja slabe banke, ki je menda politična. V SDS se prav tako ne strinjajo z nadzorovano likvidacijo Probanke in Factor banke.

Več kot polovica slovenskih otrok se še pred koncem osnovne šole vsaj enkrat napije. Ti otroci imajo kar štirikrat več možnosti, da postanejo od alkohola pozneje tudi odvisni. "To je večen boj," pripoveduje mlad zdravljeni odvisnik, ki je pod vplivom alkohola preživel skoraj polovico svojega življenja. Z odvisnostjo se bo moral bojevati do smrti.

Za konec pa še o snubitvi po filmsko. Pred kamerami in hkrati pred občinstvom. To je sinoči – na košarkarski tekmi med Slovenijo in Finsko – doživela Mojca Pušman. Takole je svojo srčno izvoljenko kar med tekmo zasnubil njen partner Blaž Babič. Kot se spodobi, na kolenih. Ker sta oba velika ljubitelja košarke, se je Blaž odločil, da bo tekma pravo mesto za tako pomemben življenjski korak.

Ne spreglejte