Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 11. 2013,
18.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 25. 11. 2013, 18.25

7 let, 12 mesecev

Danes v Danes: Janša o novi politični zaroti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes v oddaji Danes o politični zaroti, kakor finančno preiskavo zoper sebe dojema Janez Janša, o včerajšnjem zapletu na seji ljubljanskega mestnega sveta in o spomeniku Slavku Avseniku.

Politična zarota. Tako finančno preiskavo zoper sebe dojema Janez Janša. O izvoru spornega denarja sicer ne govori, je pa prepričan, da gre za diskreditacijo v obdobju, ko prihajajo predčasne volitve.

Protikorupcijska komisija pravi, da ima Janša vsaj 210 tisoč evrov sredstev, katerih izvor ni znan. Tožilec specializiranega državnega tožilstva naj bi tudi zato sumil, da ima večje premoženje, kot bi ga lahko imel glede na prihodke v zadnjih 13 letih. Pod drobnogledom naj bi bila tudi njegova žena Urška.

Na seji ljubljanskega mestnega sveta "guncajo afne". Vsaj tako je dogajanje opisal župan Zoran Janković. Gre pa seveda za včerajšnji zaplet na seji ljubljanskega mestnega sveta, ki se je ni smel udeležiti svetnik SDS Jernej Pavlin. Ker je Pavlin brez soglasja snemal zadnjo sejo, na včerajšnji ni smel sodelovati, je sklenil mestni svet, kjer ima Jankovićeva PS večino. Ker so s tem izvoljenemu predstavniku ljudstva onemogočili delo, bi zaplet lahko dobil sodni epilog.

Po odstopu Stanka Stepišnika in Tomaža Gantarja prvak Desusa Karl Erjavec pred imenovanjem novih ministrov pričakuje rekonstrukcijo vlade in novo koalicijsko pogodbo. Vsaj če želi vlada nadaljevati delo in vzdržati do konca mandata do leta 2015. Erjavec pa je tudi jasen: v vladi mora sedeti prvak SD Igor Lukšič, saj opazovanje dogajanja od zunaj brez kakršne koli odgovornosti ne bo dovolj.

Erjavčevi današnji manevri in odpiranje novih front so seveda tesno povezani z včerajšnjim priznanjem odhajajočega ministra Gantarja, da se z mafijo, ki nadzira finančne tokove in politične odločitve v zdravstvu, ne more več učinkovito spopadati. A njegov strankarski šef je prepričan, da se našemu javnemu zdravstvu, če te mafije ne bomo uničili, ne piše nič dobrega.

Čeprav pri nas ni vojne, se nekateri slovenski otroci prav tako znajdejo v nevarnosti. Učenci osnovne šole na Črnem Vrhu nad Idrijo so že več let izpostavljeni radioaktivnemu plinu radonu. Čez leta bi morda prav zato lahko obolevali za pljučnim rakom.

A obstajajo ljudje, ki skrbijo za veselje slovenskega naroda – med njimi je tudi legenda narodno-zabavne glasbe Slavko Avsenik. V njegovo čast so na krožišču blizu Lesc na Gorenjskem postavili skulpturo.

Gre za preplet klaviature, harmonik in tradicionalnega dežnika in simbolizira Avsenikovo glasbo. Odprtje je bilo še posebej slovesno, saj Slavko Avsenik prav danes slavi 84. rojstni dan.

In kljub letom neumorno ustvarja – zdaj piše skladbo, posvečeno lepi deželi pod Triglavom.

Ne spreglejte