Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 8. 2013,
18.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 8. 2013, 18.22

7 let, 12 mesecev

Danes v Danes: Bo Nova Gorica postala sinonim za prostitucijo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes v oddaji Danes o težavah in zapletih z legionelo, o prostituciji v Novi Gorici, o družinski tragediji na Štajerskem in o tem, ali so sindikati krivi za umik vlagateljev.

Na onkološkem inštitutu se že vse od preselitve v novo stavbo leta 2007 pojavljajo težave z legionelo in vse od takrat tako na osebje kot tudi bolnike preži ta nevarna bakterija. In ko je končno kazalo, da bodo vendarle začeli odpravljanje težav, se je znova zapletlo. Na ministrstvu za zdravje so namreč danes načrtovali odpiranje ponudb za sanacijo, a so datum na željo izvajalcev prestavili na konec meseca.

V Novi Gorici je vse več lokalov, kjer stranke lahko poiščejo ženske za takšne in drugačne usluge. Med občinami, občani in igralnicami, ki se potegujejo za italijanske turistične evre, vrejo strasti. Zadnja v nizu je anonimka, ki blati ime družbe Hit, v katere igralnicah naj bi ženska telesa ponujali za mastne denarce. Kaj se dogaja v slovenskem Las Vegasu, je raziskovala ekipa Planet TV.

S težavami igralniškega turizma pa se ukvarjajo tudi v notranjosti države. Potem ko je svetovno znani proizvajalec izpušnih sistemov Igor Akrapovič zaradi negotovega poslovnega okolja in napovedanega dviga davkov začasno ustavil naložbo v Črnomlju, je to zdaj storil še svetovno znani izdelovalec rolet Joc Pečečnik. Zaradi nasprotovanja lokalne skupnosti v Grosupljem ne bo skupaj z občino sofinanciral gradnje Casinoja Grosuplje, ta bi lahko zagotovila 75 novih delovnih mest.

Prav danes je brez dlake na jeziku s prstom na sindikate pokazal podjetnik Igor Akrapovič, ta pravi, da so sindikati sokrivi za položaj, v katerem smo, in bi morali prevzeti svoj del odgovornosti. "Nikoli se ne bodo bojevali za izobražene, delovne in sposobne, ampak za svoje članstvo. Če želijo voditi državo, naj gredo na volitve in se pustijo izvoliti, potem bodo imeli legitimnost, trenutno pa je nimajo. Dejal je še, da so prav tisti, ki najmanj prispevajo v tej državi, najglasnejši. Ker imajo tudi največ časa.

V oddaji Danes tudi o novi družinski tragediji, ki se je včeraj pozno popoldne zgodila na Štajerskem. Petinštiridesetletnik je z nožem do smrti najprej zabodel svojega starejšega polbrata, nato je nameraval z nožem pokončati še 70-letno mater.

Ne spreglejte