Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 3. 2008,
8.23

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 8. 3. 2008, 8.23

8 let, 6 mesecev

Danes na srednjih šolah poskusna matura

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Danes bosta na slovenskih srednjih šolah in organizacijah za izobraževanje odraslih potekala preizkusa splošne in poklicne mature.

Predmaturitetni preizkus splošne mature bo na 89 šolah opravljalo 11.023 četrtošolcev, preizkus poklicne mature pa bo na 141 šolah in organizacijah za izobraževanje odraslih opravljalo 10.476 kandidatov.

Kot so sporočili iz Državnega izpitnega centra, bo za dijake, ki se pripravljajo na splošno oziroma poklicno maturo, danes potekal obvezni del predmaturitetnega preizkusa iz slovenščine ali italijanščine ali madžarščine. Preizkus bodo dijaki opravljali v skladu z maturitetnimi pravili, na enak način kot na rednih maturitetnih rokih.

Ocenjevali bodo učitelji na šolah

"S tem bodo kandidati, učitelji, ocenjevalci in člani šolskih maturitetnih komisij za poklicno maturo seznanjeni z vsebino in postopki izvedbe pisnega dela poklicne mature," so še zapisali v izpitnem centru. Izdelke pisnega izpita pri splošni in poklicni maturi bodo namreč točkovali učitelji teh predmetov na šoli v skladu z navodili za ocenjevanje.

Zadnji dan za prijavo kandidatov na spomladanski rok splošne in poklicne mature je 25. marec, medtem ko se bo spomladanski rok splošne mature začel 6. maja s pisanjem šolskega eseja pri slovenščini, italijanščini ali madžarščini. 24. maja se bo s pisanjem izpita iz angleščine pričel tudi spomladanski rok poklicne mature.

Ne spreglejte