Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 3. 2008,
14.44

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 19. 3. 2008, 14.44

8 let, 6 mesecev

Cvikl pred preiskovalno komisijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Preiskovalna komisija DZ, ki preučuje domnevno sporne prodaje deležev Kad in Sod v 83 podjetjih, je danes zaslišala Milana Cvikla.

Milan Cvikl nekdanji predsednik upravnega odbora Soda je dejal, da se posameznih prodaj ne spomni, so pa bile vse izvedene v skladu s takratno zakonodajo. Cvikl je pred člani komisije, katere naloga je ugotavljati politično odgovornost nosilcev javnih funkcij pri prodaji omenjenih gospodarskih družb, poudaril, da je bil v času med decembrom 2000 in oktobrom 2001, ko je predsedoval upravnemu odboru Soda, zaposlen v NLB in ni bil nosilec javne funkcije.

Direktor Soda je bil takrat Anton Končnik, je povedal Cvikl. On je pripravljal gradiva za upravni odbor, zato bi morali za pojasnila konkretnih poslov povprašati njega. "Pod mizo se ni nič prodalo. Prodalo se je na mizi in na predlog direktorja," je dejal ter predlagal, naj na sejo komisije vnovič povabijo Končnika.

Predsednik komisije Branko Marinič (SDS) je po končani seji napovedal, da si bodo zdaj prizadevali čim prej narediti zaključek poročila dela komisije, ki je z delom začela januarja 2006. To naj bi po pričakovanjih predstavili na eni prihodnjih sej, Marinič pa ne izključuje niti možnosti, da povabijo še katero od prič.

Ne spreglejte