Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 10. 2011,
7.18

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 24. 10. 2011, 7.18

8 let, 5 mesecev

"Če bi na svetu vse štimalo, pesniki ne bi pesnili"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Pod novicami na portalu Planet Siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

V 84. letu starosti je umrl priljubljen slovenski pesnik, esejist in urednik Tone Pavček, ki je veljal za pesnika življenja s svetlimi in temnimi toni.

bennyfan 21.10.2011 ob 11:36

Ah, kako žalostno, škoda, škoda. Moj najljubši slovenski avtor, vsak njegov izrečeni stavek je bil poezija. Zbogom, pesnik.

Georges 21.10.2011 ob 22:42

V vsaki pesniški zbirki je nek protest, nezadovoljstvo, nuja, potreba; takrat so protestirali proti takratnemu sistemu, danes protestirajo proti današnjemu, pa sta čisto različna. Ne le pesniki, vsi umetniki so naša vest in vest naroda in pekoča zgaga za vzhičene ablastnike, izmed katerih je vsak prepričan, da se razdaja in krvavi za narodov blagor, nehvaležen narod pa misli in čuti drugače. Spomnite se samo Vitomila Zupana, pa Buldožerja ali srbijanske Riblje čorbe. Če bi na svetu vse štimalo, pesniki ne bi pesnili ali pa bi bili do onemoglosti dolgočasni.

Peter Jambrek, eden od očetov ustave, je v intervjuju za Planet Siol.net potrdil, da je bil Gregor Virant že nekaj časa predviden za vstop v politiko.

https 21.10.2011 ob 10:45

Virant in Janša ne bosta nikoli, vsaj po vedenju in videnju današnje situacije, stopila v koalicijo in pakt. Nikoli. Preveč različna sta, bistveno preveč osebnostno divergentna. In da sploh ne govorimo o strokovni usposobljenosti. Že pred več kot tednom sem o Virantu in Jankoviću zapisal: Ev. sprega Janković-Virant deluje osvežilno: drugačno nastopanje, drugačne besede, neobremenjena z ideološkimi temami in vlačenjem zgodovine iz naftalina. Človeka preprosto zreta naprej, oba polna pozitivne energije, delovna, skoraj garaška optimista, imata vizijo in pri tem so jima njuna znanja in sposobnosti kvalitetna garancija za udejanjanje obljub, ki jih bosta v prihodnjih tednih izrekala. Delujeta neobremenjeno in sproščeno - za razliko od JJ, ki ob skoraj sleherni svoji izrečeni besedici daje vtis večnega notranjega viharja, frustriranosti in sle po revanšizmu... Menim, da bomo v prihajajočih tednih priče stopnjujočemu in zanesljivemu pojenjanju podpore Janši in vzponu novih pristopov, novih idej, novih rešitev, novih odnosov, novih obrazov, novega znanja...

mumbly 21.10.2011 ob 21:24

Tista o paktiranju Janše in Viranta sploh ni neumnost. Je čista resnica, ki se bo pokazala po volitvah. Ko je Hanžek prijavil stranko, se Janša niti slučajno ni obregnil obenj. Ve se, majhna neznana, neperspektivna. Česa se lahko boji? Ničesar. Takoj pa, ko je Jankovič omenil, da pa mogoče pa bi šel na volitve, se je pojavil Virant s svojim predlogom, v nasprotovanju Janše pa je bila bolj videna podpora, kot pa kakšna jeza. Janši so manjkale obrobne stranke, ki bi drugim jemale glasove. NSi je bila premalo, SNS skrbi zase, SLS se ne izjasni, DeSUS solira in Virant pride ko ata na mamo. Obrobje se je povečalo. Kdorkoli med njima bo zmagal, v vladi bosta oba. Znano in že videno pri Janši. Na drugi strani pa je obrobje že malce preveliko za katerokoli stranko, tudi za Jankovičevo.

Po devetih krogih volitev za nestalni sedež v Varnostnem svetu ZN v letih 2012 in 2013 tekma med Slovenijo in Azerbajdžanom še ni končana. "Gre za bitko med Davidom in Goljatom. A gremo naprej," je še vedno optimističen minister Samuel Žbogar.

nichiren0 22.10.2011 ob 09:08

slovenija bi še največ naredila da odstopi od kandidature,s tem bi pokazala da ima še nekaj hrbtenice.moledovati za sprejem v skupino in to še samo za dveletno članstvo je tako otročje,da je človeka že sram.moledoval smo za nato,eu,oecd in kaj smo pridobili s tem.če nisi iskan,ne sili.tito ni nikoli moledoval ali pa se vsiljeval komu

marker1 22.10.2011 ob 09:37

Lahko bi imeli vsaj toliko ponosa, da bi odstopili od kandidature. Bit obenem v EU in se vključevati med skupnost neuvrščenih pač ne gre.

Ne spreglejte