Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 3. 2014,
10.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 7. 3. 2014, 10.40

8 let

Čakajo nas dnevi sončnega in toplega vremena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V prihodnjih dneh lahko pričakujemo stabilno in suho vreme, z veliko sonca in že pravimi spomladanskimi temperaturami.

Danes in jutri bo v zahodni Sloveniji precej jasno. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v vzhodnih krajih tudi pretežno oblačno. Jutri čez dan se bo zjasnilo tudi v vzhodni Sloveniji, napovedujejo na Arsu.

Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, severovzhodni veter pa se bo jutri spet nekoliko okrepil tudi v notranjosti Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od –1 do 5, ob morju 7, najvišje dnevne danes od 8 do 13, na Primorskem do okoli 16. Jutri bodo temperature od 11 do 16, na Primorskem okoli 18 stopinj C.

Suho in toplo vreme tudi v začetku prihodnjega tedna Nad srednjim Sredozemljem in deloma Balkanom je plitvo ciklonsko območje. Nad srednjo in zahodno Evropo ter našimi kraji pa je območje visokega zračnega tlaka. S severovzhodnim vetrom doteka k nam postopno bolj suh zrak.

V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno, v torek pa bo še tudi sočno, z nekaj več oblačnosti. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ponekod v notranjosti Slovenije pa severni do severovzhodni veter. Jutra na začetku prihodnjega tedna bodo hladna, s temperaturami pod lediščem, v zatišnih legah bo mogoča slana. Čez dan pa bo toplo, s temperaturami od 14 do 16 stopinj.

Jasno tudi v gorah V Julijskih Alpah in zahodnih Karavankah bo povečini jasno, drugod pa bolj oblačno in ponekod megleno. Pihal bo šibak do zmeren severni do severovzhodni veter. Temperatura na 1500 metrih bo okoli 0, na 2500 metrih pa okoli –4 stopinje Celzija. Nevarnost snežnih plazov je večinoma druge stopnje. Nevarnejša so strma pobočja ter senčne lege visokogorja.

Spomladi povečana obremenjenost zraka s cvetnim prahom Prvi dnevi pomladi pa prinesejo tudi večje težave ljudem, ki imajo alergijo na cvetni prah. V celinski Sloveniji bo visoka obremenjenost zraka s cvetnim prahom jelše, v Primorju pa s cvetnim prahom cipresovk, zato bodo imeli preobčutljivi posamezniki lahko težave z zdravjem.

Ne spreglejte