Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 6. 2013,
15.49

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 26. 6. 2013, 15.49

8 let, 5 mesecev

Bratuškova: Vladanje ocenjujem za uspešno, uspelo nam je umiriti strasti v državi (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Umiritev strasti v državi je več kot katerikoli gospodarski in finančni ukrep, to je temelj naše prihodnosti, je ob prvih sto dneh vladanja povedala premierka Alenka Bratušek.

Besedi, ki označujeta prvih sto dni naše vlade, sta dialog in sodelovanje, je na novinarski konferenci po seji vlade dejala premierka Alenka Bratušek. Dodala je, da delo vlade ocenjuje za uspešno, a da ve, da so pred vlado še velike naloge in da si ne more dopustiti kakršnihkoli napak. Ključne teme prihodnjih sto dni vladanja bodo mladi, zdravstvo, pravna in pravična država ter gospodarstvo, je napovedala Bratuškova. Kot pomembne naloge, pri katerih ne sme biti napak, je premierka omenila postopke privatizacije, prenose slabih terjatev na družbo za upravljanje in ukrepe za zagon gospodarstva. Prihodnja velika naloga bo tudi sprejem rebalansa. Ob prevzemu je gorelo Ob prevzemu države je gorelo, je v predstavitvi povzetka preteklega dela dejala premierka. Vnovič je okrcala proračun, ki ga je zapustila Janševa vlada ter je bil po njenih besedah katastrofalen in nerealno pripravljen. Bratuškova se je dotaknila preteklih sprejetih ukrepov, kot je navedla, so bili ti nepriljubljeni in nehvaležni, a hkrati nujni. Vse oči so bile takrat uprte v Slovenijo kot novo državo, ki bo potrebovala pomoč trojke, primerjali so nas s Ciprom, je povzela.

Država ne potrebuje pomoči, pač pa čas Omenila je program stabilnosti in nacionalni reformni program, ki sta bila pripravljena v mesecu in pol. "Velika večina je pričakovala, da nam ne bo uspelo, a smo jim dokazali, da so se motili. Dokazali smo tudi, da naša država ne potrebuje pomoči. Potrebuje pa čas," je poudarila ob tem.

Kot velik uspeh je Bratuškova izpostavila dogovor s sindikati javnega sektorja o dodatnem znižanju mase plač ter spremembi ustave v zvezi s fiskalnim pravilom in referendumsko zakonodajo. Bratuškova je posebej opozorila na potrebo po vzpostaviti pravne in pravične države ter ukrepe za preprečevanje davčnih utaj in sive ekonomije.

Najdražje je, če mladi po pridobitvi izobrazbe odidejo Premierka je posebej omenila mlade. "Želim si, da bi mladi v Sloveniji videli svojo prihodnost. Na žalost zdaj ni videti tako." Kot je poudarila, je za državo najdražje, če mlad človek, ki se je v njej izšolal, to po pridobitvi izobrazbe zapusti.

Ob tem je Bratuškova omenila zakon, ki delodajalce oprošča plačila prispevkov ob zaposlitvi mladih ljudi. "Ocenjujemo, da bi na ta račun lahko zaposlili približno 5.000 mladih," je dodala predsednica vlade.

Ne spreglejte