Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2010,
22.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 6. 2010, 22.58

8 let

Borut Pahor: Slovenska politika se nikoli ni poenotila glede Hrvaške

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Enotni smo bili glede blokade Hrvaške, nikoli pa slovenska politika ni bila enotna glede reševanja problema meje, je na javni tribuni SD o arbitražnem sporazumu poudaril predsednik vlade Borut Pahor.

Ko bo nedeljski referendum za nami, se bomo končno lahko posvetili reševanju problemov gospodarske krize, je še poudaril.

"Sporazum je za Slovenijo dober, za Hrvaško sprejemljiv in trajen" V kratkem nagovoru pred polno dvorano Obrtnega doma v Novi Gorici je predsednik vlade izpostavil, da mednarodna skupnost pričakuje od Slovenije, da bo na referendumu potrdila predlagani arbitražni sporazum. "Če tega problema ne bomo rešili na miren in prijateljski način, potem nobenega problema s Hrvaško ne bomo več rešili," je dejal Pahor. Ponovno je poudaril, da je bil arbitražni sporazum sklenjen v najbolj primernem času in je za Slovenijo dober, za Hrvaško sprejemljiv in predvsem trajen.

Besedo dobili tudi obiskovalci V nadaljevanju javne tribune so dobili besedo tudi obiskovalci, ki so lahko Pahorja vprašali vse, kar jih je zanimalo. Med drugim sta tako dva od obiskovalcev pojasnila tudi, zakaj na referendumu ne bosta podprla arbitražnega sporazuma. A večina obiskovalcev je bila mnenja, da je nasprotovanje sporazumu le "hajka proti predsedniku vlade" in odraz ljubosumja, ker drugim tega ni uspelo doseči.

"Računam na intuicijo naroda" Pahor pa je ob koncu sklenil, da računa na intuicijo naroda, ki bo podprl predlagani arbitražni sporazum in s tem omogočil prijateljski odnos z našo južno sosedo v prihodnosti.

"Otoplitve odnosov veseli Slovenci na Hrvaškem" To bo po mnenju predsednika vlade rešilo tudi številne probleme prebivalcev ob slovensko-hrvaški državni meji. Prav tako so otoplitve odnosov med državama veseli Slovenci, ki živijo na Hrvaškem, ki se po Pahorjevem zatrjevanju ponovno počutijo sprejete med domačini.

Ne spreglejte