Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Sobota,
10. 5. 2014,
9.14

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 10. 5. 2014, 9.14

7 let, 7 mesecev

Za nakup ljubljanskega letališča je veliko zanimanja

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Za nakup večinskega deleža Aerodroma Ljubljana se zanima več kot 20 potencialnih investitorjev. Čas za oddajo nezavezujoče ponudbe imajo le še do ponedeljka.

Kdo vse se poteguje za nakup Aerodroma Ljubljana, uradno ni znano, po informacijah Dnevnikovega novinarja Matjaža Polaniča pa so med zainteresiranimi tudi nemški podjetji Fraport (upravljavec frankfurtskega letališča) in Münich Airport, francoska Egis Group in Vinci Airports, ki združujeta 14 oziroma 23 manjših letališč, švicarski Zürich Airport, kitajski letalski prevoznik China Southern Airlines in italijanski Save. Po navedbah Dnevnikovih virov bodo strategom resno konkurenco delali tudi finančni skladi, ki vlagajo v infrastrukturne družbe.

Za nakup sta po neuradnih podatkih najbolj zainteresirana upravljavec frankfurtskega letališča Fraport in China Southern Airlines. Nemci so samo lani ustvarili 2,6 milijarde evrov prihodkov in zabeležili 240 milijonov evrov čistega dobička, Kitajci pa okoli 11 milijard evrov prihodkov ter dobrih 300 milijonov evrov čistega dobička.

Prodaja 75,5 odstotka delnic ljubljanskega letališča bi lahko v državno blagajno prinesla več kot sto milijonov evrov, še piše Dnevnik.

Ne spreglejte