Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 6. 2013,
19.59

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Aha Mura

Torek, 11. 6. 2013, 19.59

7 let, 8 mesecev

V Aha Muri dosegli dogovor glede odpuščanja; 330 delavcev na cesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Vodstvu podjetja Aha Mura in sindikatu se je uspelo dogovoriti glede kriterijev za odpuščanje zaposlenih. Odpustili naj bi 330 zaposlenih, najpomembnejši kriterij pa bo delovna doba v podjetju.

Tisti, ki so v podjetju zaposleni najmanj časa, naj bi na seznam prišli najprej. Pri odločanju pa naj bi pomagali še dodatni merili: večopravilnost, po katerem naj bi v podjetju ostali tisti, ki obvladajo več delovnih operacij, in socialni vidik, poroča Delo.

Direktor Aha Mure Matjaž Hudopisk je za Delo povedal, da bodo v podjetju potrebovali kakšen teden, da bodo po omenjenih kriterijih pripravili seznam za odpuščanje, nato pa bodo zaposleni odpovedi delovnega razmerja tudi prejeli. Odpovedni roki so sicer različni, od 15 do 60 dni. Za odpravnine vsem predvidenim odpuščenim bodo morali v podjetju plačati okoli 200.000 evrov.

Kot je še dejal Hudopisk, je razlog za tovrstno potezo 20-odstotni upad naročil. Je pa direktor povedal, da bodo lahko glede na zdajšnje prilive denarja 18. junija v celoti izplačali plače za mesec maj.

Ne spreglejte