Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 12. 2010,
9.56

Osveženo pred

7 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 18. 12. 2010, 9.56

7 let, 6 mesecev

Takoj po novem letu se začenjajo zimske razprodaje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V ponedeljek, 3. januarja, se začenja zimska razprodaja tekstilnega blaga, obutve in športne opreme. Mnogi trgovci bodo v ta namen prvi dan razprodaj trgovine odprli nekoliko prej.

Obisk zimskih razprodaj sicer iz leta v leto pada, na kar vplivajo decembrski popusti.

Zimska razprodaja lahko traja največ 60 dni Objava o uvedbi razprodaje mora vsebovati podatek o vrsti blaga, odstotku znižanja in času trajanja tovrstne razprodaje. Blago, ki je na razprodaji, mora biti označeno s ceno pred znižanjem in z znižano ceno. Če je odstotek znižanja objavljen v razponu, mora najvišji odstotek znižanja zajemati najmanj eno četrtino vrednosti vsega blaga, ki je na razprodaji.

V skladu s pravili pri sezonskih razprodajah velja, da se zimska sezonska razprodaja tekstila in obutve ne sme začeti prej kot prvi delovni ponedeljek v januarju, traja pa lahko največ 60 dni.

Tržna inšpekcija bo v času zimskih posezonskih razprodaj ugotavljala spoštovanje zakona o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami, zlasti z vidika zavajajočega oglaševanja.

Na Tržnem inšpektoratu opozarjajo potrošnike, da je potrebno pri pravicah potrošnika v zvezi z vračanjem ali zamenjavo izdelkov razlikovati med zahtevki zaradi napake na izdelku in željami potrošnika po zamenjavi izdelka, ki mu ni več všeč oz. si je premislil in ga želi vrniti ali zamenjati. Ko izdelek nima napake, prodajalec takšnega izdelka ni dolžan zamenjati ali vrniti plačane kupnine, razen če je to obljubljal.

Ne spreglejte