Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 11. 2019,
19.02

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek REGIA GROUP

Četrtek, 7. 11. 2019, 19.02

4 leta, 5 mesecev

Regia Group zmanjšala dolg za skoraj 100 milijonov evrov brez odpuščanja

Oglasno sporočilo
Samo Javornik direktor Regia Group

Recept za uspeh je slana voda: morje, znoj in solze

"Naša skupina je v zadnjih nekaj letih uspešno izvedla finančno in poslovno prestrukturiranje, ki je v slovenskem prostoru edinstveno, tako po obsegu kot tudi uspešnosti doseženega. Dolg skupine je še v letu 2010 znašal več kot 107 milijonov evrov. Do danes smo s finančnim in poslovnim prestrukturiranjem uspeli svojo zadolženost znižati na vzdržnih 13,9 milijona evrov. Torej smo v 9-ih letih dolg zmanjšali za skoraj 100 milijonov evrov in to brez odpuščanja. S tem smo dosegli raven, ki nam omogoča stabilen razvoj v prihodnosti. Osnovno vodilo novega vodstva je bilo, da v procesu prestrukturiranja vsi upniki, ki so s skupino v preteklosti poslovno sodelovali, ne utrpijo poslovne škode. To smo tudi dosegli. To je tudi osnova, da smo z vsemi našimi poslovnimi partnerji ohranili dolgoročni partnerski poslovni odnos," je na novinarski konferenci poudaril dr. Samo Javornik, direktor Regie Group.

Prestrukturiranje se je začelo s finančno krizo. V tem času so formirali dva ključna finančno neodvisna poslovna stebra, in sicer avtomobilizem in nepremičnine. Odprodali so vse nepremičninske projekte, ki niso več ustrezali zahtevam trga. S temi ukrepi so začeli zmanjševati kompleksnost skupine in s tem zmanjšali tudi finančne obveznosti. V drugi polovici letošnjega leta so izvedli program refinanciranja obstoječega dolga in tako tudi uradno zaključili obdobje poslovanja v kriznih razmerah. Proces reorganizacije je potekal vse do letošnjega leta.

"Sedaj smo postali zdrava organizacijska struktura z uravnoteženo strukturo virov financiranja, kar nam omogoča pričeti z novim razvojnim ciklom. Regia Group je organizacijsko in stroškovno optimizirana ter pozitivno zre v prihodnost. Uspešno smo se vrnili na trg in se ponovno posvetili razvojnim projektom. Imamo jasno začrtano vizijo. Neto dobiček, izkazan v lanskem letu, je primerljiv z načrtovanimi rezultati za obdobje 2019–2023. Po dolgih letih gre za rezultat, ki dobro odraža raven denarnega toka," je povzel dr. Samo Javornik. Na vprašanje, kakšen je recept za uspeh, odgovarja: "Recept je slana voda: morje, znoj in solze."

Dosedanja poslovna prenova skupine je vključevala tudi spremembo njene identitete in blagovne znamke. Lani se je preimenovala iz Skupine A1 v Skupino Regia Group. S spremembo imena je prevzela tudi novo celostno podobo.

Naročnik oglasnega sporočila je Regia Group.

Ne spreglejte