Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 9. 2018,
14.34

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

1

Natisni članek

Petek, 21. 9. 2018, 14.34

5 let, 7 mesecev

Popravek in prikaz nasprotnih dejstev članka "Razkrivamo nove sporne posle slabe banke, tokrat na Brniku"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

1

V zvezi s člankom "Razkrivamo nove sporne posle slabe banke, tokrat na Brniku", ki je bil na Siol.net objavljen dne 19. septembra 2018, smo od družbe Invest4SEE Beta prejeli prikaz nasprotnih dejstev. Prikaz objavljamo v obliki, kot smo ga prejeli, brez uredniških in lektorskih posegov.

V članku z naslovom »Razkrivamo nove sporne posle slabe banke, tokrat na Brniku«, objavljenem dne 19. 9. 2018, so bila navedena neresnična dejstva in okoliščine glede družbe Invest4SEE Beta in nakupa zemljišč pri brniškem letališču od DUTB.

Družba Invest4SEE Beta se odziva na objavljeni članek s popravkom navedenih neresničnih dejstev in prikazom nasprotnih dejstev.

Ne drži, da je družba Invest4SEE Beta le posrednik pri nakupu zemljišč pri brniškem letališču za končnega kupca, nemškega logista Kuehne + Nagel. Družba Invest4SEE Beta je kupec predmetnih zemljišč in jih je od DUTB kupila kot investitor. Glavna dejavnost družbe Invest4SEE Beta je razvijanje nepremičnin oz. industrijskih/logističnih projektov za namene dolgoročnega najema. Družba Invest4SEE Beta zemljišč ne prodaja. Družba Kuene+Nagel bo dolgoročni najemnik logističnega centra in ne končni kupec, kot je bilo nepravilno zapisano v objavljenem članku.

Nadalje ne drži, da je DUTB zemljišče pri brniškem letališču prodala brez razpisa. Za prodajo predmetnih zemljišč je bil izveden javni razpis za zbiranje ponudb, objavljen in dostopen na http://realestate.dutb.eu/prodaja/zemljisce.v5/oglas3115388.html?sort=r.

Prav tako ni res, da DUTB od družbe Invest4SEE Beta še vedno ni dobila večjega dela kupnine in da DUTB kupnine naj ne bi prejela zato, ker se bo družba Invest4SEE Beta poplačala šele s prodajo zemljišča oziroma projekta končnemu kupcu. Družba Invest4SEE Beta je in bo izpolnila vse svoje obveznosti pravočasno in skladno s pogodbo, sklenjeno z DUTB. Nepravilen je tudi podatek, da naj bi DUTB in Invest4SEE Beta sklenili štiri anekse, saj je bilo sklenjenih aneksov pet. Prav tako je družba Invest4SEE Beta že vknjižena kot lastnica zemljišč v površini 50.000 m2 od skupno 126.000 m2.

Invest4SEE Beta«

Ne spreglejte