Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 3. 2014,
15.59

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 31. 3. 2014, 15.59

7 let, 7 mesecev

Najboljši slovenski podjetniki predstavili nabor predlogov za boljše gospodarstvo (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Podjetniki, zbrani v Slovenian Business Clubu, so predstavili predloge za izboljšanje konkurenčnosti gospodarstva.

Podjetniki, zbrani v Slovenian Business Club, so predstavili deset predlogov za izboljšanje konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Ukrepi so nujni, a tudi če začnejo veljati takoj, bomo iz krize prišli najhitreje v treh, štirih letih, je na predstavitvi povedal član kluba Igor Akrapovič.

S predlogi v klubu sledijo petim ciljem:

‒ višjim neto prejemkom delavcev brez dodatne finančne obremenitve delodajalcev; ‒ večji preglednosti ter obveščanju javnosti o delodajalcih, ki najhuje kršijo pravice delavcev; ‒ okrepitvi prožnosti trga dela; ‒ povečanju privlačnosti Slovenije za tuje in domače vlagatelje po zaslugi zamrznitve dodatnih davkov in prikritih obdavčitev; ‒ povečanju zanimanja mladih za izobraževanje na naravoslovno-tehničnih področjih in spodbujanju delodajalcev, ki takšno izobraževanje financirajo.

Predloge bodo v Slovenian Business Clubu poslali vladi, ministrstvu za gospodarstvo in vsem poslanskim skupinam. "Mislim, da bo predloge dobil dovolj širok krog naših politikov," je povedal Akrapovič. Član kluba Marijan Batagelj iz podjetja Batagel pa pričakuje, da bodo pred volitvami imeli v svojih programih predloge v vseh poslanskih skupinah.

Do države in njenega odnosa do gospodarstvenikov so v klubu izredno kritični. "V Sloveniji delodajalci nismo v enakovrednem položaju, ampak v podrejenem. Ne moremo si izbrati kadra, ki bi ga želeli. V zadnjih dveh letih od nobenega ukrepa nimam nič," je dejal Joc Pečečnik iz podjetja Elektronček in dodal, da po odnosu do gospodarstva naša država "spada med 10 odstotkov najslabših držav na svetu".

"Naš najsrečnejši dan bo, ko bomo lahko izvozniki tiho izvažali, ne da nam bi država metala polena pod noge."

Ne spreglejte