Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
2. 6. 2015,
10.18

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 2. 6. 2015, 10.18

8 let, 5 mesecev

Prijeli tri Slovakinje, ki so občane spraševale za pot do bolnišnice

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Policisti so prijeli tri Slovakinje, ki so osumljene drznih tatvin občanov. Pod pretvezo bolnih prijateljev so jih spraševale za pot do bolnišnice in prosile za denar, nato pa še oropale.

Ljubljanski policisti so na podlagi zbranih obvestil in intenzivne kriminalistične preiskave v nedeljo dopoldan na Podgornikovi ulici v Šiški izsledili vozilo renault megane, ki so ga uporabljale osumljenke dveh drznih tatvin v soboto.

Pri obeh tatvinah, izvedenih na podoben način, so storilci pristopili k osebama z vprašanjem, kako priti do bolnišnice, v kateri naj bi ležal njihov znanec. Pri tem so si izmislili, da nimajo denarja za stroške zdravljenja.

Za garancijo oškodovanki pustile torbo za računalnik Pri prvi tatvini sta se pri oškodovanki, ki je stala na avtobusni postaji, z vozilom ustavila moški in ženska. Ker sta jo prosila za denar, s katerim naj bi poravnala stroške zdravljenja bolnega brata, je oškodovanka prisedla v njuno vozilo in odpeljali so se do njenega doma. Tam jima je dala 300 evrov, za zagotovilo pa sta ji pustila torbo za računalnik, v kateri sta bili dve stari knjigi. Ko sta odšla, je ugotovila, da v kuverti nima več preostanka denarja.

Tudi pri drugi drzni tatvini je oškodovanka domov povabila tri ženske, katerih prijatelj naj ne bi imel denarja za operacijo. Izročila jim je 210 evrov, za zagotovilo pa so ji pustile črno platneno torbo. Tatice so oškodovanki odnesle tudi nakit.

Osumljenke prijeli med akcijo Ko so policisti v nedeljo dopoldan v ljubljanski Šiški ustavili vozilo z osumljenkami, je bil v vozilu že občan, ki so ga s podobno pretvezo pregovorile, da potrebujejo denar za bolnega znanca, da jim pokaže pot do bolnišnice, nato pa so mu ponudile, da ga odpeljejo domov. A na poti do tja so jih ustavili policisti. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za državljanke Slovaške, stare 31, 45 in 53 let.

Na podlagi odredbe sodišča so bile opravljene tudi osebne preiskave, pri katerih je bil najden odtujeni nakit. Vse tri so bile včeraj privedene k preiskovalnemu sodniku na zaslišanje, ki jim je odredil pripor. Policisti v zvezi z omenjenimi dejanji še nadaljujejo preiskavo v smislu izsleditve še do zdaj neznanega moškega.

Občani naj ne nasedajo neznanim osebam Policisti ob tem znova opozarjajo na previdnost in svetujejo, da občani ne nasedajo izgovorom neznanih oseb o poškodovanih svojcih, bolnih prijateljih, ki potrebujejo denar za operacijo. Nikogar naj ne vabijo v svoje domove in jim ne izročajo denarja. Storilci vedno delujejo v skupinah, pri čemer eni zamotijo oškodovanca, medtem ko drugi to izkoristijo in odtujijo še druge vrednejše predmete, še opozarjajo policisti.

Ne spreglejte