Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 1. 2008,
13.36

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 4. 1. 2008, 13.36

8 let, 5 mesecev

Policija ob vikendu napoveduje povečan promet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Ob prihajajočem vikendu policija napoveduje povečan promet na vseh tranzitnih cestah preko Slovenije v smeri proti severu in zahodu ter na cestah do zimskih turističnih središč.

Do zastojev lahko pride predvsem na prehodih z enopasovnih v dvopasovne ceste ter pred cestninskimi postajami, so sporočili z Generalne policijske uprave. Povečan promet pričakujejo tudi zaradi končanih počitnic v Avstriji, Nemčiji in Italiji, prevoznost cest pa lahko poslabšajo tudi napovedane slabe vremenske razmere, opozarjajo.

Krajši zastoji na mejnih prehodih s Hrvaško

Zaradi povečanega prometa obstaja možnost občasnih oz. krajših zastojev na mejnih prehodih s Hrvaško, zlasti na bolj obremenjenih mejnih prehodih, kjer je promet potnikov pri vstopu v državo že sicer velik. Na GPU potnikom svetujejo, naj se na pot odpravijo prej kot običajno ter naj se ob povečanem prometu na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje preusmerijo na druge mejne prehode, predvsem Vinico, Metliko, Rogatec in Zavrč.

Vožnjo prilagoditi razmeram na cesti Udeležencem v cestnem prometu še svetujejo, naj spremljajo prometne informacije in se, če je le možno, odpravijo na pot takrat, ko so ceste normalno prevozne in ni zastojev. Potnike opozarjajo, naj vozijo strpno in previdno, naj se za pot ustrezno pripravijo, med vožnjo spoštujejo prometne predpise ter prilagodijo vožnjo razmeram na cesti.

Ne spreglejte