SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pet posojil nista plačala in oškodovala banko za 1,5 milijona evrov

3

termometer

Celjski kriminalisti so po preiskavi o bančnem kreditiranju zaradi poslovne goljufije in ponarejanja listin ovadili dve osebi, ki sta banko z območja Celja oškodovali za poldrugi milijon evrov.

S policije so sporočili, da je 32-letni direktor zdaj že izbrisane gospodarske družbe iz Ljubljane skupaj s 47-letnikom iz Ljubljane v letih 2007 in 2008 pri banki z območja Celja najel 13 posojil, namenjenih za financiranje nakupa novih motornih vozil.

Omenjena sta po prvih osmih posojilih obveznosti do banke po prodaji vozil poravnala, s čimer sta pridobila zaupanje bančnih uslužbencev za odobritve novih posojil. S temi sta kupila skupaj 136 motornih vozil, s sredstvi od prodaje pa zadnjih pet posojil nista vrnila in banko oškodovala za okoli 1,5 milijona evrov.

Po zapadlosti posojil sta osumljena banki predložila še ponarejeno listino, s katero sta lažno prikazala, da nobeno od financiranih vozil še nista prodala, s tem pa dodatno zavedla bančne uslužbence.

Za kaznivo dejanja poslovne goljufije je zagrožena zaporna kazen do desetih let, za kaznivo dejanje ponarejanja listin pa zaporna kazen do dveh let.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin