Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 9. 2012,
13.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 15. 9. 2012, 13.54

7 let, 12 mesecev

Odškodnine policistom, poškodovanim v lanskih izgredih v Stožicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Večini policistom, ki so bili poškodovani med posredovanjem v navijaškem izgredu na nogometni tekmi avgusta lani v Stožicah, so izplačali odškodnine.

V enem primeru se je policist poravnal, v enem pa je bila vložena tožba, je pojasnil predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič. Petrovič je dodal, da je policija na njihovo pobudo po uradni dolžnosti podala tudi kazenske ovadbe, zadeva pa je sedaj v tožilskih rokah.

Tožilska odločitev bo sprejeta v kratkem Na Specializiranem državnem tožilstvu so pojasnili, da je oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili 27. septembra 2011 prejel kazensko ovadbo Sindikata policistov Slovenije zoper neimenovanega policista, zadolženega za varovanje na nogometni tekmi v Stožicah dne 28. avgusta 2011. Policisti posebnega oddelka so preiskovanje zaključili s poročilom v maju, tožilska odločitev pa bo sprejeta v kratkem, so še pojasnili na tožilstvu.

Spomnimo: Sindikat policistov Slovenije je konec septembra lani podal kazenske ovadbe zoper organizatorja oziroma osebe, odgovorne za varnost, navijače ter uradno osebo policije oziroma vodjo policijskega varovanja na tekmi. Z ljubljanske policijske uprave so kasneje sporočili, da so ovadili enajst navijačev.

Na derbiju 28. avgusta lani med Olimpijo in Mariborom, ki se je končal z zmago domače ekipe, je bilo posebno vroče. Zagorele so bakle, ki so poletele na zelenico, razgrajači pa so se lotili tudi inventarja na stadionu. Najbolj so bili na udaru sedeži, vsaj 300 jih je bilo v celoti uničenih, prav tako so nekateri poškodovali tudi vozila v garaži. Skupil jo je tudi predsednik nogometnega kluba Maribor Drago Cotar, ki ga je v garaži udaril neznanec, vendar dogodka ni prijavil policiji.

Med tekmo je zagorelo tudi na tribunah z mariborskimi navijači, ki so morali po posredovanju policije predčasno zapustiti stadion. V posredovanju je bilo poškodovanih devet policistov. Policisti so sicer morali uporabiti tudi prisilna sredstva, priprli pa so eno osebo.

Ne spreglejte