SiolNET. Novice Črna kronika
10

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Objavljen posnetek včerajšnje tragedije na Malencah #video

10

termometer

Pred predorom Golovec na ljubljanski južni obvoznici je včeraj dopoldne z viadukta zgrmel tovornjak s cisterno. Madžarski voznik, ki je skupaj s tovornjakom padel 20 metrov globoko, padca ni preživel in je umrl na kraju nesreče. Kako je tovornjak s cisterno prebil zaščitno ograjo in padel z viadukta, si lahko ogledate v zgornjem videoposnetku.

Tovornjak zgrmel z viadukta, voznik umrl. Video: Planet.


Do nesreče je prišlo, ko je 41-letni slovenski voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal desno, pri čemer je trčil v tovorno vozilo. Voznik slednjega je poskušal reševati položaj tako, da je zapeljal desno na odstavni pas, pri čemer pa je tovorno vozilo trčilo v obe varovalni ograji in ju prebilo. Padlo je okoli 20 metrov globoko v globel pod viaduktom, pri čemer je voznik umrl ukleščen v kabino.

Madžarski voznik je umrl na kraju nesreče.


Voznik osebnega vozila v krvi ni imel alkohola ali drugih prepovedanih substanc, v nesreči pa tudi ni bil poškodovan. V cisterni tovornega vozila ni bilo nevarnih snovi, je pa nastala večja materialna škoda. Kolikšna je bila hitrost vozil, bo pokazala preiskava, so pa predstavniki policije že poudarili, da hitrost ni bila prilagojena. Povzročitelj nesreče je osumljen kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, za kar je predvidena kazen do osmih let zapora.

Ob dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč opozorila o odgovornosti vsakega posameznika

Predstavniki institucij, nevladnih organizacij in verskih skupnosti so se danes ob osrednjem obeležju na Novih Žalah poklonili žrtvam prometnih nesreč na slovenskih cestah. V samostojni Sloveniji je na cestah umrlo skupno 7526 oseb, letos 90. Današnji govorniki so poudarili pomen odgovornosti vsakega posameznika za prometno varnost.

Smrt vsakega posameznika v prometni nesreči tako ali drugače prizadene vsaj še sedem njegovih bližnjih, kar pomeni, da to "rano v srcu" v Sloveniji nosi vsaj 50 tisoč oseb, je opozoril vodja zavoda Varna pot Robert Štaba. Tudi v. d. direktorice Agencije za varnost prometa Vesna Marinko je opomnila, da so prometne nesreče "opomnik, kako malo je v prometu potrebno, da se življenje nepredvidljivo hitro konča, za preživele, svojce in prijatelje pa za vedno spremeni".

Komentarji

66

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • viljem / 14.11.2019. ob 08:47 +20 - 3

  Ustaljena navada voznikov osebnih vozil,da tu vozijo s preveliko hitrostjo.Sedaj,ko je prišlo do žrtve,pa bodo ukrepali možje v modrem,žal prepozno.Če voziš na viaduktu po predpisih se ti prilepijo in nimajo varnostne razdalje,marsikdo ti celo blenda.

  +20 - 3
 • Zgodovinar_69 / 14.11.2019. ob 08:39 +17 - 3

  A voznika avta so že zaprli? Ker s tako kanto tako divjati, je seveda samo vprašanje kdaj ga bo odneslo s ceste. Tole je bil uboj in za tako zadevo mora odgovarjati!

  +17 - 3
 • čriček / 14.11.2019. ob 09:14 +11 - 3

  Corsa se je najprej zaletekla v prvo kolo, potem pa jo je tovornjak povozil še z zadnjim, kar ga je katapultiralo. Voznik tovornjaka je najprej zavil desno, da bi se reševal pred trkom, potem pa prav takrat, ko je povozil Corso sunkovito zavil levo, da vbi se izognil ograji, kar je še dodatno povzročilo prevračanje. Ko pada dež, moraš voziti zelo zelo previdno. Test na poligonu bi moral biti obvezen, da bi vozniki videli, kako hitro se to zgodi, ne pa da take izkušnje dobivajo na cesti.

  +11 - 3
delitve: 37
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin