Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 9. 2012,
16.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Francija tragedija

Nedelja, 9. 9. 2012, 16.48

7 let, 12 mesecev

Nove podrobnosti tragedije v Franciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Preiskovalci so potrdili, da so bile vse 4 žrtve streljanja v francoskih Alpah ubite z dvema streloma v glavo. V avtomobilu pa so našli dva mobilna telefona, ki morda pomenita pravo sled.

Eric Mailluad, vodja preiskave je potrdil, da so bili Saad al-Hilli, v Iraku rojen inženir, njegova sedeminštiridesetletna žena Iqbal, sedeminsedemdesetletna sorodnica ter naključni mimoidoči kolesar vsi usmrčeni z dvema streloma v glavo. Sprva so francoske oblasti namreč mislile, da so žrtve ustrelili enkrat, a se je kasneje izkazalo, da so bile usmrčene na način, ki je posebej priljubljen med profesionalnimi morilci, z dvema zaporednima streloma na isto mesto. "To dokazuje, da je bila na strani morilcev absolutna odločenost, da izvedejo usmrtitve," je na tiskovni konferenci povedal Mailluad. Glavni preiskovalec pa še ni želel razkriti podrobnosti glede uporabljenega orožja in tega, ali je bil na delu več kot en morilec. Po njegovih besedah se je vse skupaj odvilo bliskovito hitro.

V preiskavi sodelujejo Francija, Švica, Italija in Velika Britanija

Do štirikratnega umora je prišlo v sredo v bližini vasi Chevaline, slabih 25 kilometrov oddaljeni od nekoliko večjega mesta Annecy. Britanska družina je namreč kampirala na obali jezera Annecy. Kot je znano, sta napad preživeli obe hčerki, štiriletna Zeena in sedemletna Zainab. Zaradi geografske lege kraja zločina v preiskavi pomagajo tudi švicarski in italijanski policisti. Ker so bile vse štiri žrtve usmrčene na isti način, številni že špekulirajo, ali je bil na delu profesionalni morilec. Preiskovalci so mlajšo od obeh sester podrobno zaslišali in upajo, da je ne bo več potrebno obremenjevati z nadaljnjimi vprašanji. Starejša sestra, ki je bila surovo pretepena in je utrpela več zlomov lobanje, pa je bila do danes v zdravniško nadzorovani komi.

Je v ozadju spor z bratom?

Včeraj so v Francijo prispeli tudi ožji družinski člani pokojnikov in se nameravajo v kratkem srečati z obema deklicama. V Britaniji so policisti že začeli preiskovati družinski dom, da bi odkrili kakšne indice, zakaj je prišlo do umorov. Pridružili so se jim še štirje francoski policisti, ki jim bodo pomagali pri preiskavi.

Zaid, starejši brat pokojnega se je medtem že sam zglasil na policiji in zavrnil namigovanja francoske policije, da naj bi se z bratom sprla zaradi denarja. Znanci starejšega brata zanikajo, da bi bil ta sposoben okrutnega dejanja na katerega namigujejo. Vendar naj bi bila brata že dlje časa v sporu glede prihodnosti družinske piščančje farme v Iraku po smrti njunega očeta. V zadnjem času pa naj bi se mlajši brat zapletel tudi v finančne dolgove. Na kraju nesreče so pred kratkim našli tudi dva mobilna telefona, ki bi lahko pomagala razrešiti kakšno vprašanje glede skrivnostnega štirikratnega umora.

Ne spreglejte