Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 4. 2009,
18.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 4. 2009, 18.57

8 let

Matoz: Oče otrok iz Sežane policiji predlagal preiskovalne ukrepe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Oče tragično preminulih otrok iz Sežane je policiji predlagal, naj opravi preiskovalne ukrepe in ugotovi odgovornost tistih, ki so po njegovem mnenju delali nestrokovno.

Kot je dejal očetov odvetnik Franci Matoz, so nekateri v tem primeru delali nestrokovno ali opustili katero dolžno ravnanje. Pri tem gre za vlogo psihiatra Gorazda Mravljeta, ki je v razveznem postopku in pri Centru za socialno delo Sežana podajal svoje mnenje o stanju matere otrok, ki pa po očetovem mnenju ni bilo takšno, kot so dejstva, je pojasnil Matoz.

"Materino zdravljenje ni bilo opravljeno na predpisan način" Oče namreč po odvetnikovih besedah meni, da se je materino zdravljenje opravljalo na način, ki ni bil predpisan, in da zdravljenje ni bilo ustrezno dokumentirano, zato v sodnem postopku niso bila poznana vsa dejstva. Če bi bila poznana vsa dejstva, bi bila odločitev o skrbništvu otrok drugačna, dodaja Matoz.

"Zdravljenje zaradi alkoholizma je samovoljno prekinila"

Kot je pojasnil odvetnik, se je mati zdravila zaradi alkoholizma, ampak je zdravljenje samovoljno opustila, ves čas pa je imela tudi druge težave.

"Oče je center za socialno delo opozarjal" Po njegovih besedah je oče v času razveze in po njej na to opozarjal center za socialno delo, ki pa po očetovem mnenju ni opravil svojih dolžnosti. Tako je oče center tudi 18. marca po telefonu obvestil, da se je z materjo otrok "nekaj čudnega dogajalo" in da sumi, da zopet uživa alkohol, a pomoči na centru ni dobil, pojasnjuje Matoz.

"Policiji smo predlagali določene preiskovalne ukrepe" Kot je dejal, so policiji zato predlagali, da opravi določene preiskovalne ukrepe, in sicer da ugotovijo, kako je potekalo zdravljenje, in da zasežejo določene listine, predvsem elektronsko komunikacijo med očetom in centrom za socialno delo, saj bi se tako lahko ugotovila njihova odgovornost.

"Dokazali bomo, da so opustili določene dolžnosti"

Če policija tega ne bo storila, lahko to odredi preiskovalni sodnik, je pojasnil Matoz. Kot je ob tem dodal, se bo v četrtek začel tudi inšpekcijski postopek na centru za socialno delo, ki ga vodi ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve. "V tem postopku bomo dokazali, da so opustili določene dolžnosti," je prepričan Matoz.

Center za socialno delo: Postopki so bili korektni Kot je dejala direktorica Centra za socialno delo Sežana Nevenka Doles, so bili postopki na centru "popolnoma korektni".

"Mi se ne čutimo krive"

Po njenih zagotovilih v času obravnave "ni bilo popolnoma nikakršnih indicev, ki bi kazali na kakršna koli dejanja, ki bi dala slutiti, da bi lahko bili otroci prizadeti". "Mi nismo krivi in se ne čutimo krive," je poudarila.

RA SLO: Mati zavrača vpletenost v uboj Mati, ki se zdravi v psihiatrični bolnišnici, po besedah njenega odvetnika Branka Gvozdiča vpletenost v uboj svojih otrok zavrača, je poročal Radio Slovenija. "Takoj, ko je ugotovila, v kakšnem stanju se nahajata otroka, je najprej na pomoč poklicala svojega očeta in skušala oba otroka oživiti," je pojasnil Gvozdič.

Ne spreglejte