SiolNET. Novice Črna kronika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hypo s tožbami nad nekdanje vodstvo banke

1

termometer

Uprava banke Hypo Alpe Adra Bank je proti nekdanjim vodilnim v banki Božidarju Španu, Antonu Romihu in Andreju Potočniku vložila odškodninske tožbe. Neuradno naj bi šlo za dve tožbi v treh primerih.

Skupna vrednost odškodninskega zahtevka znaša 23,4 milijona evrov. Neuradno naj bi sicer šlo za dve tožbi v treh primerih, ki so najbolj prioritetni. V prihodnjih mesecih naj bi bilo vloženih še več obtožb.

Podrobnosti niso znane Uprava Hypa je vložitev tožb potrdila. "S tožbami bo Hypo Alpe Adria terjala škodo, ki ji je bila strojena s potezami omenjenih," so zapisali v banki in dodali, da podrobnosti zaradi interesa preiskave ne bodo razkrili. "Upravi banke Hypo in vodstvu Hypo Leasinga je v interesu, da se preteklost razišče čim prej in čim bolj podrobno z namenom, da se morebitne nepravilnosti ustrezno sankcionirajo. Uprava banke Hypo in vodstvo Hypo Leasinga odločno in po načelu ničelne tolerance zagovarjata transparentno poslovanje obeh družb z visokimi profesionalnimi in etičnimi standardi s ciljem ohraniti zaupanje strank in zgraditi trdne temelje stabilne rasti na slovenskem trgu," so po poročanju časnika Financ še sporočili iz banke.

Spomnimo: Razen Božidarja Špana so bili lani vsi navedeni razrešeni s položaja. Avstrijski lastniki banke so namreč takrat dejali, da nadzorni svet dvomi, da mu upravi banke in lizinške družbe podajata celovite in korektne informacije. "Na žalost obstajajo dokazi, pa tudi veliko informacij, ki podajajo resne sume poneverjanj, koruptivnosti, nezakonite premoženjske koristi in hude malomarnosti."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin