SiolNET. Novice Črna kronika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dedek spolno zlorabil štiriletno vnukinjo?

2

termometer

Na zatožno klop ljubljanskega okrožnega sodišča je sedel starejši moški iz okolice Ljubljane, ki mu tožilstvo očita spolni napad na vnukinjo, ki naj bi se zgodil, ko je bila stara štiri leta.

Zaradi zaščite mladoletnega otroka – deklica je danes stara šest let – osebnih podatkov, ki so uredništvu znana, ne bomo razkrivali. Še preden bi se lahko obdolženi izjasnil o svoji krivdi, je javnost sojenje tudi zapustilo, saj so tako predlagale stranke v postopku. Postopek bo tako tekel za tesno zaprtimi vrati.

Neuradno smo izvedeli, da gre za dedka, ki naj bi leta 2012 zlorabil svojo vnukinjo, s katero so skupaj živeli v družinski hiši. Deklica in mati sta se preselili, oče deklice pa naj bi še naprej bival na istem naslovu kot dedek.

Deklica naj bi se zaupala vzgojiteljici Deklica naj bi se o tem, kar naj bi ji dedek storil, najprej zaupala vzgojiteljici v vrtcu, nato pa še mami. Neuradno smo še izvedeli, da naj bi kar trije od štirih sodnih izvedencev zlorabo tudi potrdili.

Dedku tožilstvo očita spolni napad na osebo, mlajšo od 15 let, in sicer po tretjem odstavku 173. člena kazenskega zakonika 1. Ta nalaga, da se učitelj, vzgojitelj, skrbnik, posvojitelj, roditelj, duhovnik, zdravnik ali druga oseba, ki z zlorabo svojega položaja spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo, ki še ni stara 15. let in mu je zaupana v učenje, vzgojo, zdravljenje, varstvo ali oskrbo, kaznuje z zaporom od treh do desetih let.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin