Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2012,
14.34

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 7. 12. 2012, 14.34

8 let, 5 mesecev

Cariniki odkrili prepovedano blago ter neprijavljeno gotovino in cigarete

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Zaposleni na Carinski upravi RS so v tem tednu odkrili neprijavljeno gotovino in cigarete, v izpostavi ljubljanske pošte pa tudi štiri pošiljke z blagom, katerega uvoz je prepovedan.

Delavci mobilnega oddelka mariborskega carinskega urada so v sodelovanju s policisti v sredo na mejnem prehodu Gruškovje na izstopu iz Slovenije pri turškem državljanu odkrili neprijavljeno gotovino, in sicer 26.175 evrov in 1180 švicarskih frankov.

Ker je pri prestopu zunanje meje EU treba vsak vnos oziroma iznos gotovine in vrednostnih papirjev, katerih skupna vrednost presega 10.000 evrov, prijaviti carinskim organom, so cariniki gotovino začasno zasegli in zoper potnika uvedli postopek o prekršku, so sporočili iz carinske uprave.

Pri Moldavcu odkril 474 zavojev neprijavljenih cigaret Postopek o prekršku so delavci mariborskega mobilnega oddelka uvedli tudi zoper moldavskega državljana, pri katerem so minulo noč ob poostrenem nadzoru osebnih in tovornih vozil na pomurski avtocesti odkril 474 zavojev neprijavljenih cigaret. Znesek prikrajšanja dajatev pri uvozu znaša 11.456 evrov. Cigarete in vozilo so zasegli.

Cariniki v izpostavi Pošta Ljubljana pa so v torek odkrili štiri pošiljke z blagom, katerega uvoz je prepovedan. Iz ZDA je prispela pošiljka z boksarjem, iz Hongkonga pa bodalo. Oboje se uvršča med hladno orožje, zakon o orožju pa prepoveduje uvoz takega blaga v Slovenijo in njegovo posest v Sloveniji.

V pošiljki iz Indije pa so našli 30 tablet z učinkovino modafinil, ki je na seznamu prepovedanih snovi in postopkov v športu 2012 in uvrščena med poživila. Prepovedano blago je carina predala policiji.

Ne spreglejte