SiolNET.
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nadzorniki Kada za začasnega predsednika uprave predlagajo Rožiča

3

termometer

Člani nadzornega sveta Kapitalske družbe (Kad) so za začasnega predsednika uprave družbe, ki bo imenovan za največ eno leto, predlagali Uroša Rožiča.

Predlog bo skladno s svojimi pristojnostmi obravnavala skupščina Kada, ki je sklicana za 8. julija.

Do zasedanja skupščine predsednik uprave ostaja Toplak Zdajšnji predsednik uprave Kada Tomaž Toplak je sredi junija, kot je znano, nadzornemu svetu predlagal sporazumno prenehanje mandata predsednika uprave, ta je njegov predlog sprejel in ga bo posredoval omenjeni skupščini. Do takrat bo Toplak še opravljal funkcijo predsednika uprave. "Moja ocena je, da je bila to najbolj optimalna rešitev za odpravo nesoglasij," je takrat dejal Toplak, ki pa nesoglasij ni želel komentirati. "Vse odločitve, ki sem jih sprejemal na Kadu, sem sprejel v interesu Kada in s tem njenega lastnika, države, in enako velja za moje glasovanje na skupščini Save," je poudaril Toplak.

Predsednik nadzornega sveta Boris Zupančič tedaj glasovanja Toplaka na skupščini Save ni želel komentirati, je pa dejal, da je "čudno, da je bil nasprotni predlog potrjen v nasprotju z odločitvijo Slovenske odškodninske družbe".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin