TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2010,
19.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 4. 2010, 19.15

8 let

Mestne otroške bolnišnice po zagotovilu vlade ne prodajajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vlada je v odgovoru na poslansko vprašanje poslanca SDS Mira Petka glede odprodaje stavbe Mestne otroške bolnišnice v Ljubljani zapisala, da na ministrstvu za zdravje ne razmišljajo o prodaji stavbe.

Vrednosti nepremičnin iz odloka o razpolaganju z nepremičnim premoženjem države za leto 2010 pa so le orientacijske, opozarja vlada.

Vlada: Petek navaja napačne podatke V omenjenem odloku za leto 2010, ki ga je sprejel državni zbor, je po pojasnilih vlade navedena vrednost celotnega kompleksa v višini 2,3 milijona evrov. Iz orientacijske vrednosti za vse tri parcele, ki tvorijo kompleks Mestne otroške bolnišnice, po navedbah urada vlade za komuniciranje znaša kvadratni meter nepremičnine 550 evrov in ne 220 evrov, kot navaja poslanec.

Orientacijske vrednosti, ne prodajna cena Takšno orientacijsko vrednost je upravljavec Univerzitetni klinični center Ljubljana povzel iz cenitve iz leta 2003, ki jo je izdelal pooblaščeni ocenjevalec vrednosti nepremičnin. Pri vrednostih nepremičnin, navedenih v odloku, gre torej za orientacijske vrednosti in ne za cene, po katerih bi vlada "razprodajala" državno premoženje, navajajo v uradu vlade za komuniciranje.

Na ministrstvu za zdravje pa razpolagajo s cenitvijo, ki jo je opravila družba Edna, po kateri je 4200 kvadratnih metrov zemljišča in stavba z 2212 kvadratnih metrov površine poslovnih prostorov ocenjenih v višini 4,5 milijona evrov. "V primeru, da bi UKC Ljubljana začel s postopkom prodaje, bi bila nepremičnina naprodaj po metodi javne dražbe ali po postopku javnega zbiranja ponudb najmanj po tej izhodiščni ceni. Izbran bi bil tisti kupec, ki bi ponudil enako ali višjo ceno od izhodiščne," so zapisali v uradu vlade.

Miklavčič: Nihče ne razmišlja o prodaji stavb Minister za zdravje Borut Miklavčič je večkrat javno povedal, da na ministrstvu za zdravje nihče ne razmišlja o prodaji stavb ter da ne bo predlagal prodaje navedenih nepremičnin niti po zakonsko določeni metodi javne dražbe niti po postopku javnega zbiranja ponudb, so še navedli v uradu.

Ne spreglejte