TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2010,
15.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 4. 2010, 15.09

7 let, 12 mesecev

Maribor bo pripravljen na zaprtje ljubljanskega letališča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Priprave Aerodroma Maribor, od koder bosta v času zapore ljubljanskega letališča letela Adria Airways in Turkish Airlines, po besedah direktorja Aerodroma Maribor Matjaža Sonca tečejo nemoteno.

V času zaprtja ljubljanskega letališča, od 7. do 21. aprila, bo v Mariboru vse potekalo skladno s standardi, je zatrdil.

"Odlično uredili zadeve s Petrolom" Kot je Sonc poudaril na novinarski konferenci na Brniku, so "odlično uredili" tudi zadeve s Petrolom, torej bo nemotena tudi oskrba z gorivi. Čeprav ima tudi mariborsko letališče "gradbišče", bo za vse ustrezno poskrbljeno.

"Letala Adrie Airways bodo pristala že v torek" Maribor v torek pričakuje večji del ljubljanske ekipe in vsa letala, je še dejal Sonc. Pomočnik finančnega direktorja sektorja trženja in prodaje v Adrii Airways Tomaž Škofic je pojasnil, da bodo letala Adrie Airways v Mariboru pristala že v torek zvečer.

"Operacija se zaključi 21. aprila" "Operacija se zaključi predvidoma 21. aprila, ko se bodo popoldanski oz. večerni leti vračali na matično letališče," je izpostavil Škofic.

"Obseg letenja Adrie bo omejen na polovico" Kot je navedel, bo obseg letenja Adrie Airways v času zapore ljubljanskega letališča omejen na približno polovico. Redne linije so načrtovali z manj frekvencami, pri tem pa so ohranili "okostje strateških linij", ki letijo z dvema letoma na dan (Frankfurt, Bruselj in Zürich).

"Ostali leti optimizirani na povpraševanje" Dodal je, da so ostale lete optimizirali na povpraševanje in trenutne razmere prodanih vozovnic. V času zaprtja bo v Ljubljani delovala dežurna služba, v Mariboru pa bo brez omejitev deloval potniški prodajni servis, torej tudi prodaja vozovnic ter služba za poškodovano in izgubljeno prtljago.

"Dejavnosti bodo izvedene kot da letijo iz Ljubljane" Vse dejavnosti bodo izvedene kot da letijo iz Ljubljane, saj je tako dogovorjeno z vsemi letališči po Evropi. "Potniki, ki bodo potovali v ali iz Maribora, bodo imeli na letalskih vozovnicah napisano odhodno oz. prihodno letališče Ljubljana," je dejal. Na vseh evropskih letališčih bo za odhod tudi na informativnih ekranih napisana Ljubljana in ne Maribor.

"Za potnike bo organiziran brezplačni prevoz" Za potnike bo Adria med Ljubljano in Mariborom organizirala brezplačni avtobusni prevoz. Predvideni so štirje odhodi z letališča Jožeta Pučnika, s postankom na parkirišču pri Dolgem Mostu v Ljubljani, kjer je sicer parkiranje plačljivo in časovno omejeno na 24 ur.

"Posebna akcija za nakup vozovnic" V času zapore je Adria Airways potnikom z odhodom iz Maribora ponudila posebno akcijo za nakup vozovnic prek spleta z omejenim številom, in sicer 99 evrov za povratno vozovnico, vključno s taksami.

"Nemoten tovorni letalski prevoz" Z Maribora bo nemoteno potekal tudi tovorni letalski prevoz, med Mariborom in Ljubljano pa bodo tovor prepeljali s tovornimi vozili.

"Turkish Airlines bo morda organiziral avtobusne prevoze" Direktor komercialnega sektorja Aerodroma Ljubljana Janez Krašnja je pojasnil, da bo v času zapore ljubljanskega letališča na njem promet dovoljen le helikopterjem. Iz Maribora bo poleg Adrie letel tudi Turkish Airlines, za katerega pa še ni znano, ali bo tudi organiziral avtobusne prevoze med Ljubljano in Mariborom.

"Potniki upravičeni do brezplačnega parkiranja" Potnikom bodo informacije na voljo na spletni strani Aerodroma Ljubljana, teleteksta RTV Slovenija, klicnega centra, elektronske pošte in informacijske točke na Brniku. Potniki, ki bodo prispeli ali odpotovali v času zaprtja, bodo upravičeni do brezplačnega parkiranja na zunanjem parkirišču P2.

"Carinska izpostava na obeh letališčih" Aerodrom Ljubljana bo pomagal mariborskemu letališču, zato bodo tja preselili nekaj opreme za oskrbo letal in tudi dve izmeni njihovih delavcev, torej 120 ljudi. Brniška carinska izpostava bo delo delno opravljala na Brniku, delno pa v Mariboru.

"Air France bo letel iz Trsta" Kot je pojasnil Krašnja, bo Air France v času zaprtja letel iz Trsta, potniki imajo tudi brezplačni prevoz iz Ljubljane do Trsta. Jat Airways, češki CSA, nizkocenovni prevoznik Easyjet in Montenegro pa ne bodo izvajali alternativnih letov.

Ne spreglejte