TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 11. 2010,
16.29

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 27. 11. 2010, 16.29

8 let, 3 mesece

Ekologi brez meja zadovoljni s projektom Vrečka na vrečko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Končala se je akcija Vrečka na vrečko, s katero so organizatorji od 20. novembra opozarjali na pretirano uporabo in nepravilno ravnanje s plastičnimi vrečkami in lončki.

Razglasili so zmagovalnega darovalca plastičnega materiala - vrtec Miškolin. Po besedah vodje projekta Urše Dolinšek iz Društva Ekologi brez meja je akcija presegla pričakovanja.

Združili so umetnost in ekologijo

Kot so zapisali v društvu, je zaključek projekta Vrečka na vrečko poleg tega "plastično dokazal združljivost umetnosti in ekologije in nakazal na izvedljivost okoljske takse".

V okviru zaključne prireditve, ki je potekala na Kongresnem trgu v Ljubljani, so razglasili zmagovalnega darovalca plastičnega materiala. To je postal Vrtec Miškolin iz Ljubljane.

Odprli razstavo Lovka na lovce Odprli so tudi razstavo dveh umetniških stvaritev, imenovanih Lovka na lovce avtorja The Mihe Artnaka ter Ustavimo svetovno prvenstvo v plastičnih lončkih oblikovalskega studia Lukatarine.

Skupno so zbrali 40.000 vrečk in 7500 lončkov

V Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov so v okviru projekta Vrečka na vrečko uspeli zbrati štirideset 110-litrskih vreč, polnih plastičnih vrečk, ki so jih na njihove stojnice prinesli številni posamezniki. Pri zbiranju materiala je sodelovalo tudi 12 vrtcev, 21 osnovnih šol, štiri srednje šole in tri fakultete.

Zbrali so tudi petnajst 110-litrskih vreč, napolnjenih s plastičnimi lončki. V eni vreči je približno 1000 vrečk oziroma 500 lončkov. Skupno se je nabralo približno 40.000 vrečk in 7500 lončkov. Vsega materiala še niso uporabili za umetnine, zato bodo te v prihodnje še nastajale, so še zapisali v društvu Ekologi brez meja.

Ne spreglejte