TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 5. 2010,
7.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 8. 5. 2010, 7.16

8 let

Družinska tragedija na Dolenjskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V petek okoli 22.30 ure je v Žužemberku 49-letni moški iz Žužemberka s strelnim orožjem ranil 44-letno ženo in kasneje ustrelil še sebe. Policija v sporočilu za javnost pojasnjuje ozadje tragedije.

Policisti, ki so na kraj umora prispeli v 15 minutah, so o dogodku obvestili tudi preiskovalnega sodnika in državnega tožilca, ki se ogleda nista udeležila in na kraj nista prišla, so sporočili s PU Novo mesto.

Ustrelil jo je v glavo Novomeški kriminalisti so ugotovili, da sta se 49-letni moški in njegova 44-letna žena pripeljala na Baragovo ulico v osebnem vozilu seat ibiza. Po izjavah prič je ženska izstopila iz avta in pričela klicati na pomoč. Klicu se je odzval moški, ki živi na omenjeni ulici. 49-letnega osumljenca, ki je v roki držal pištolo, je sokrajan skušal pomiriti, vendar mu je ta zagrozil s pištolo. Žrtev, ki je skušala zbežati, je osumljenec ujel, jo porinil na tla in jo s strelnim orožjem ustrelil v glavo. Takoj zatem se je osumljenec, ki je orožje posedoval nezakonito, ustrelil v glavo.

Očividci in v bližini živeča zdravnica so žrtvi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev, ki so hudo poškodovano 44-letnico z rešilcem odpeljali v bolnišnico.

Že obravnavan zaradi naslija v družini 49-letnik je do sedaj enkrat že bil obravnavan zaradi nasilja v družini. Marca letos so bili policisti obveščeni o nasilju v družini v okolici Žužemberka, v katerem je osumljenec doma žalil in grozil ženi ter sinu. Policisti so mu tedaj skladno z določili zakona izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvi za oseminštirideset ur. O ukrepu sta bila obveščena socialna služba in preiskovalni sodnik, ki je prepoved približevanja potrdil. Zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini je bila zoper osumljenca podana kazenska ovadba.

49-letni osumljenec pred tem dogodkom ni bil obravnavan zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Prav tako policistov ni nihče obvestil o nasilju v omenjeni družini.

Žrtvi so že nudili socialno pomoč Socialni delavci so žrtev seznanili z možnostmi in ji nudili socialno pomoč. V sodelovanju med institucijami in skupaj z žrtvijo je bil izdelan tudi načrt pomoči žrtvi, vendar v tem postopku niso bile ugotovljene okoliščine, ki bi kakorkoli nakazovale, da bi lahko prišlo do tragedije.

Preiskava še ni zaključena Kriminalistična preiskava še ni zaključena, kriminalisti pa bodo o svojih ugotovitvah po zaključeni preiskavi obvestili pristojno tožilstvo, so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Ne spreglejte