Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 1. 2023,
9.40

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Hišni ljubljenčki kužek pes

Sreda, 4. 1. 2023, 9.40

2 meseca, 1 teden

Deset najbolj ljubečih pasem psov #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
hišni ljubljenčki psi pes kuža | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Niso vsi hišni ljubljenčki tako ljubeči, kot to velja za človekovega najboljšega prijatelja. A tudi med pasmami psov obstajajo precejšnje razlike. Če ste sami zelo ljubeči in si želite, da vam bo pes vračal ljubezen v enaki meri, kot jo vi dajete njemu, potem preverite, katere pasme psov veljajo za bolj ljubeče.

Zlati prinašalec | Foto: Shutterstock Zlati prinašalec Foto: Shutterstock

Če iščete najbolj ljubeče psičke na planetu, jih boste našli na tem seznamu. Poiskali smo deset pasem, ki slovijo po izjemni naklonjenosti svojim družinskim članom. Med njimi so tako kužki, ki jih po velikosti in videzu težko ločite od otroške igrače, kot veliki psi čuvaji s kar najbolj nežnim značajem. Že veste, kateri bi bil najprimernejši za vas?

#1 Zlati prinašalec je eden najbolj priljubljenih pasemskih psov po vsem svetu. To lahko zagotovo pripišemo njihovi ljubeči osebnosti. So izjemno zvesti in zelo pametni, zaradi česar je učenje z njimi zabavno in preprosto. Dobro se razumejo tudi z otroki in so odlični psi spremljevalci.

Valižanski ovčar | Foto: Shutterstock Valižanski ovčar Foto: Shutterstock

#2 Valižanski ovčar (Pembroke). Zdi se, kot da mnogi majhni psi svoj primanjkljaj v velikosti poskušajo nadoknaditi z agresivnim vedenjem in nadležnim grizenjem gležnjev, zaradi česar so lahko prav tako nadležni kot ljubki. A to ne velja za valižanskega ovčarja. Ta majhna kepa dlak je vedno razpoložena za igro, v sebi pa skriva veliko ljubezni in topline.

Mops | Foto: Shutterstock Mops Foto: Shutterstock

#3 Majhen, a mišičasti mops v svojem majhnem telesu skriva veliko osebnost, s katero si je izboril svoje mesto na številnih dvorih po svetu, saj je bil že od nekdaj zelo priljubljen med člani kraljevih družin. Nad njim so se navduševali celo kitajski cesarji, postal pa je tudi maskota nizozemske kraljeve družine.

Bokser | Foto: Shutterstock Bokser Foto: Shutterstock

#4 Bokserji so znani po svoji neverjetni zvestobi in delovni etiki. So med najbolj priljubljenimi pasmami v Severni Ameriki, k čemer zagotovo veliko prispeva njihova ljubeča in prisrčna narava.

Borderski ovčar | Foto: Shutterstock Borderski ovčar Foto: Shutterstock

#5 Borderski ovčar s svojo obrazno mimiko in globokim pogledom daje občutek izjemne inteligence, hkrati pa privablja pozornost z dlako, ki kar kliče po čohanju. A  njihova priljubljenost sloni tudi na izjemni predanosti svojim lastnikom, ki je značilna za to pasmo.

Nemška doga | Foto: Shutterstock Nemška doga Foto: Shutterstock

#6 Nemško dogo bi lahko opisali kot nežnega velikana. Gre za enega največjih psov na svetu, ki pa je hkrati tudi izjemno ljubezniv. Lahko bi rekli, da gre za pse, ki se ne zavedajo svoje velikosti. Obožujejo bližino, zato lahko pričakujete, da se bodo kljub svoji velikosti z največjim veseljem crkljali v vašem naročju.

Pomeranec | Foto: Shutterstock Pomeranec Foto: Shutterstock

#7 Tudi pomeranci veljajo za pasmo kraljevih dvorov. So izjemno pozorni, inteligentni in hitro učljivi. Kljub svoji majhnosti imajo veliko osebnost. Hrepenijo po stiku s svojim lastnikom, zato neradi ostajajo sami doma. Kadar vidite, da nekdo v torbi prenaša majhnega psa, je to mnogokrat prav pomeranec.

Shit-zu | Foto: Shutterstock Shit-zu Foto: Shutterstock

#8 Shit-zu je zelo družabna pasma psov, ki svojim lastnikom še kako zna pokazati naklonjenost. Najraje se stiskajo in crkljajo v naročjih svojih družinskih članov.

Buldog | Foto: Shutterstock Buldog Foto: Shutterstock

#9 Kisli obraz buldoga morda ni videti tako vabljiv, a če ste kdaj videli navdušenega buldoga, veste, da je na svetu težko kaj bolj prikupno. Kompakten, mišičast buldog z obrazom, obdanim z ohlapnimi kožnimi gubami, zna s svojimi lastniki splesti prav posebno vez. Veliko bolje kot na tleh ob vas se bo počutil v toplem objemu.

Čivava | Foto: Shutterstock Čivava Foto: Shutterstock

#10 Navzven lahko čivava deluje precej agresivno, kot bi poskušala z grizenjem in laježem nadoknaditi svojo velikost. A v odnosu do lastnikov je njeno obnašanje popolnoma drugačno. Svojim družinskim članom izraža veliko mero ljubezni, naklonjenosti in nežnosti. Zato ni presenetljivo, da si želi neprestane bližine svojih najdražjih.

Ne spreglejte