SiolNET. Dom Oprema in dekor
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Cvetje lahko gojimo tudi na kolesu

4

termometer

Sodobno oblikovanje kdaj na humoren način ruši tudi predsodke - zakaj ne bi rastlin gojili kar na verižici okoli vratu, broški ali celo na kolesu?

Wearable Planters, kar bi lahko prevedli v nosljive lončnice, so nekakšne vaze drobnih dimenzij, ki se jih je domislila oblikovalka in umetnica Colleen Jordan. S svojimi izdelki želi narediti svet bolj domačen in prijeten, in to ji z zanimivim konceptom gojenja rastlin tam, kjer tega do zdaj nismo bili vajeni, tudi uspeva.

Z vazicami oziroma cvetličnimi lončki, ki jih lahko pripnemo na suknjič kot broško ali pritrdimo na kolo, nosimo kot obesek na verižici in podobno, lahko rastlinice in cvetje nosimo s seboj skozi cel dan. Kot pravi oblikovalka, rastline pripomorejo k bolj čistemu zraku, so preprosto lepe, nenavadna raba pa je tudi odlična za začetek pogovora, saj pri neznancih vzbudi zanimanje.

Cvetlični lončki so oblikovani iz novih materialov, ki so plod eksperimentiranja oblikovalke. Tridimenzionalne posodice so plod računalniškega oblikovanja in ročnega dela, akrilni polimer pa ne prepušča vode, zato si obesek lahko brez skrbi pripnemo na obleko.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin