Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 6. 2011,
9.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 21. 6. 2011, 9.26

6 let, 7 mesecev

LG Optimus 2x

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
LG Optimus 2x je prvi v nizu pametnih mobilnih telefonov z dvojedrnim procesorjem, ki naj bi mu omogočil še posebej hitro delovanje.

Ko so pri LG-ju predstavili dvojedrnega Optimusa, so ga oglaševali kot "najhitrejši telefon na svetu". Dvojedrni procesor naj bi mu namreč omogočal res hitro in brezhibno delovanje, tudi ob hkratnemu uporabljanju več funkcij. A vendar – če pri uporabi mobilnega telefona niste ultrazahteven uporabnik, razlike v hitrosti med dvojedrnim in enojedrnim procesorjem telefona najverjetneje ne boste opazili. Mi smo ga preizkušali kmalu po testu LG Optimus 7, LG-jevega "enojedrnika" (ki ima operacijski sistem Windows Phone 7 za razliko od Optimusa 2x, ki ga poganja Android 2.2) in razlik v hitrosti nismo opazili. Še več, nekajkrat se je zgodilo, da se je pri preklapljanju med meniji oziroma aplikacijami zataknil oziroma da je za kratek čas zmrznil. Ti "prekrški" niso bili hudi in jih sicer ne bi zamerili, a jih od "najhitrejšega na svetu" vendarle ne bi pričakovali.

Čeprav smo začeli s pomanjkljivostmi, pa gre pravzaprav za zelo dober in kakovosten telefon. To je očitno takoj, ko ga dobimo v roke. Že na otip namreč opazimo izjemno kakovostno izdelavo, brez cenene plastike in škripajočih delov, zaslon pa ščiti Gorilla Glass oziroma "gorila steklo", odporno proti poškodbam. Telefon ni med najmanjšimi, a prav zato lahko uživamo v odličnem zaslonu. Slika je ostra, barve žive in dobro se drži tudi ob sončnih dnevih, pripomb pa nimamo niti pri upravljanju z zaslonom na dotik.

Kako se obnese kot fotoaparat?

LG Optimus 2x je opremljen s fotoaparatom, ki ima 8 milijonov pik, kar je že prav solidna fotooprema. Barve so ob močnejši svetlobi preveč sprane, sicer pa so fotografije povsem sprejemljive. Manjka predvsem fizični gumb za fotografiranje, medtem ko zum upravljamo z gumboma, ki sta sicer namenjena za uravnavanje glasnosti zvonjenja.

Kako se obnese kot kamera?

Kamera zmore posnetke v ločljivosti Full HD, zmoti pa predvsem zumiranje med snemanjem. Približevanje posnetka je namreč sunkovito, ne pa tekoče, kar je na posnetkih videti čudno. Svoje multimedijske izdelke sicer lahko v visoki ločljivosti prikažete tudi na večjih zaslonih, recimo televiziji, kar vam omogoča izhod HDMI.

Vzdržljivost baterije ni pretresljiva ne v negativnem ne v pozitivnem smislu. Proizvajalci sicer trdijo, da prav dvojedrni procesor omogoča varčnejšo rabo energije, a tega nismo opazili. Ob normalni uporabi (klici, SMS-i, občasno brskanje po internetu) boste telefon polnili vsak dan oziroma noč, če boste malo bolj varčni, vam lahko zdrži tudi dva dni, ob bolj intenzivni uporabi požrešnih aplikacij ali denimo GPS-a pa ga lahko izčrpate tudi v nekaj urah.

LG Optimus 2x sicer najbolj stavi na svojo zmogljivo notranjost, a nas je bolj razveselila njegova zunanjost. Zaradi kakovostnih materialov in izdelave je prepričljiv "resen" telefon, poganja pa ga močan motor, ki ga bodo znali izkoristiti predvsem zahtevni uporabniki.

Splošna ocena: 8

Legenda ocen: 1 – Raje umrem, kot da me kdo vidi s tem. 2 – Vzamem le, če bi mi rešil življenje. 3 – Če mi ga podarijo, ga morda vzamem. 4 – Še veliko mu manjka. 5 – Za silo bi bilo. 6 – Še kar. 7 – Na pravi poti. 8 - Dober izbor. 9 – Odlična naprava. 10 – Brez njega mi živeti ni.

Ne spreglejte