SiolNET. Digisvet Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zapisi blogerjev odslej tedensko tudi v tiskani obliki

2

termometer

 | Foto:
Začel je izhajati brezplačen tedenski blogerski časopis Blogorola.

Gre za brezplačnik, ki bo na 32 straneh tedensko povzemal izbrane zapise državljanskih novinarjev - blogerjev. Tiskana Blogorola bo vsak teden brezplačno na voljo na 400 stojalih po celi Sloveniji, bralci pa bodo imeli tudi možnost naročila brezplačnika na dom, so sporočili iz Blogorole.

K objavi bo največ pripomogla ocena zapisa

Novost na medijskem področju predstavlja koncept urednikovanja - časopis bodo aktivno soustvarjali vsi blogerji in bralci blogov z ocenjevanjem zapisov na spletnem agregatu Blogorole. Ocena zapisa bo ena od osrednjih smernic za uvrstitev v tiskano izdajo. Avtorji objavljenih in natisnjenih zapisov bodo tudi honorirani.

Blogerski prispevki bodo prek tiskane izdaje z naklado 40.000 izvodov prišli do bistveno širšega kroga bralcev, kot jih trenutno spremlja blogersko sceno. Po statistikah, zbranih na spletni Blogoroli, slovenske bloge na spletu spremlja okrog 80.000 posameznikov. Vizija Blogorole je državljanske novinarje postaviti ob bok t. i. klasičnim medijem ter omogočiti kakovostnim, nadarjenim in prodornim piscem uresničiti svoj potencial ter doseči širok in zelo raznolik krog prejemnikov.

Kaj je Blogrola.com?

Blogorola.com je spletni blogerski zbirnik (agregat) blogov, ki združuje že več kot 2000 blogov iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije. Spletna Blogorola bralcem blogov pomaga z razvrščanjem blogov po kategorijah in z obveščanjem o novih zapisih na blogih, ki so vključeni v zbirnik. Blogorola nastaja v sodelovanju podjetja Hotalot, hčerinskega podjetja Domenca, in časopisne hiše Večer.

Želite tudi sami pisati blog ali le brati prispevke? Obiščite Siolov Blogos.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin