SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vdor v splet Evropske centralne banke

4

termometer

 | Foto:
Udarec in svarilo skrbnikom računalniške varnosti v osrednji evropski finančni ustanovi: nepridiprav je z napadom na spletno stran ECB odtujil eno od zbirk osebnih podatkov.

Gre za zbirko podatkov o približno 20 tisoč novinarjih, finančnih analitikih in vseh drugih, ki so se prijavljali za udeležbo na dogodkih, ki jih organizira Evropska centralna banka. V ukradeni zbirki so predvsem naslovi elektronske pošte, v manjši meri pa telefonske številke in poštni naslovi. Uporabnikom, katerih podatki so bili ukradeni, so, zatrjujejo v ECB, že zamenjali gesla in jih o tem obvestili.

Nepridiprav je zahteval odkupnino za ukradene podatke, a mu je niso izplačali, saj zatrjujejo, da notranji računalniški sistemi in s tem tudi najpomembnejši finančni in tržno občutljivi podatki niso bili ogroženi. Spletni strežnik je, pojasnjujejo, tudi fizično ločen od notranjih računalniških sistemov. Nemška policija je sprožila preiskavo o dogodku, ki so se ga v banki zavedli šele v noči na torek, ko je nepridiprav posredoval svojo zahtevo za odkupnino.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin