SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Veliki Britaniji internetno oglaševanje prehiteva televizijsko

1

termometer

V Veliki Britaniji naj bi v prvi polovici letošnjega leta izdatki za internetno oglaševanje prvič prehiteli vrednost televizijskega oglaševanja.

Tako naj bi za internetno oglaševanje v Veliki Britaniji v prvih šestih letošnjih mesecih porabili 1,75 milijarde funtov (okrog 1,92 milijarde evrov), kar je 23,5 odstotka vrednosti britanskega oglaševalskega trga v tem obdobju. Delež televizijskega oglaševanja pa je v istem obdobju znašal 21,9 odstotka, poroča Bug.hr, in tako, prvič v zgodovini, zadoščal le za drugo mesto. V dobrih desetih letih se je obseg spletnega oglaševanja v Veliki Britaniji (a zagotovo tudi drugje) povečal za skoraj tisočkrat; leta 1998 so na Otoku internetnemu oglaševanju namenili okrog 19,4 milijona funtov, letos pa pričakujejo, da bo ta trg dosegel vrednost med 16 in 17 milijardami funtov.

Predstavniki in zagovorniki televizijskega oglaševanja so se na zgornjo ugotovitev hitro odzvali. Menijo, da so meritve, ki jih ne uvrščajo več na sam vrh, nenatančne in nepravične, saj gre po njihovem mnenju pri internetnem oglaševanju za zelo različne vidike oglaševanja, ki jih je – čeprav morda zabavno, kot zatrjujejo – nesmiselno seštevati. Prepričani so, da je posamezne aspekte internetnega oglaševanja treba obravnavati ločeno, kar bi televizijskemu oglaševanju nedvomno povrnilo vodilno mesto.

Zagovorniki internetnega oglaševanja pa odgovarjajo, da je tudi pri tej obliki oglaševanja še ogromno prostora za rast in da si bo že v kratkem internetno oglaševanje priborilo tudi do 30 odstotkov oglaševalskega kolača.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin